4 tajne za harmoničan odnos sa partnerom — Life Coach — Stranica 1 od 2 — Lovesensa.rs

Šta je stres u partnerskom odnosu uopšte? On nije nepozvani gost koji se iznenada pojavi bez našeg odobrenja. Stres je proizvod našeg uma ili njegov neprimeren (destruktivan) odgovor na izazove koje život donosi. Partnerstvo je skoro uvek puno stresova i doneče nam nevolje na sve moguće načine. To mu je ipak i svrha – da razumemo šta nosimo u sebi. Oživećemo i izlečićemo stare traume, rane i greške. Teško će se izbeći barem povremeni sukobi. Međutim, stvari možemo sami olakšati i tako sprečiti da se ljubav transformiše u stresno iskustvo.

Na ovom testu padaju skoro svi parovi: evo šta toksično utiče na vezu i razara ljubavNa ovom testu padaju skoro svi parovi: evo šta toksično utiče na vezu i razara ljubavIzazov koji mnogi parovi ne mogu da pravaziđu – evo šta je toksično po ljubav!

Evo koje 4 tajne pomažu da smanjite stres u emotivnom odnosu:

1. Moje ljubavno iskustvo i sve što se dogodi u njemu biće blagoslov za moj lični razvoj

Ako svaki izazov u partnerstvu vidimo kao priliku za rast, tada stres više neće biti potreban.

Svaka osuda, svaki sukob, neslaganje, svaki osećaj može biti blagoslov ako ga pravilno razumemo. Kada nastanu strah, stare traume, destruktivne emocije, mi ih posmatramo spolja. To nismo mi, to je nešto što je u nama i treba da ih se oslobodimo. Ne dozvolimo da nas ta osećanja potpuno preplave. Budimo svesni i pustimo ih i, ako je potrebno, reagujemo drugačije nego inače. Promenimo il okrenemo novi list, ne ponavljajući greške iznova.

2. Moj svesni lični razvoj nije pretnja mom partnerstvu, već najbolja podrška

Mnogi se pitaju da li će njihov intenzivni rad na sebi ugroziti njihov ljubavni odnos. To je nepotreban strah koji podstiče iz nepoverenja.

Ako je partnerstvo zaista ugroženo ličnim razvojem, možda to uopšte nije partnerstvo, već neka vrsta rivalstva. Partnerstvo sarađuje zajedno i podržavaju se međusobno.

Svesni lični razvoj je zaista jedini način na koji možemo rasti kao osoba u vezi – na način bez stresa.