5 grešaka kod nanošenja rumenila – ne ponavljajte ih!

Rumenila ne smije više nedostajati u vašoj svakodnevnoj rutini! Daje licu decentan i zdrav izgled pa njegovom upotrebom izgledate odmornije i mlađe. Međutim, ponekad se dešavaju greške kod nanošenja…

Pogledajte šta treba izbjeći…
Greška #1: Nanosite rumenilo samo na obraze
Nanosite rumenilo samo na obraze? Iskoristite njegove prednosti i diskretno nanesite rumenilo i na sljepoočnice. To će vam dati prirodni sjaj pa će vam lice u trenu izgledati “budno” i svježe. Ako se usudite, nanesite malo rumenila i na korijen nosa kako bi stvorili ljetni “morski” look.

Greška #2: Pogrešan ton
Pravi ton, odnosno prava boja rumenila je najvažnija. Treba odgovarati vašem tonu kožu te ga lagano “prekriti”. Na primjer, ako imate svjetliju kožu, uzmite lagano ružičasto rumenilo. Koži maslinaste boje odgovara rumenilo boje kajsije. Za tamnu kožu odaberite jako pigmentirano tamnije rumenilo. Obavezno isprobajte rumenilo na koži prije kupovine.
Greška #3: Pogrešna tekstura
Jednako kao i kod podloge, i tekstura i kod rumenila ima veliku ulogu. Odgovara li vam kremasto rumenilo ili ono u prahu? Za masniju kožu koristite kremasto rumenilo, a zatim ga fiksirajte rumenilom u prahu iste boje. Kod suhe kože najbolje je koristiti kremasto rumenilo.
Savjet plus: Ako koristite tekući puter, bolje će vam odgovarati kremasto rumenilo. Ako nanosite puter u prahu, koristite i rumenilo u prahu.

Greška #4: Previše rumenila
Moto “manje je više” vrijedi i u slučaju rumenila. Previše rumenila lako djeluje neprirodno i napadno. Ako niste sigurni hoćete li pretjerati, radije nanosite rumenilo laganim potezima i pomalo tako da uvijek djeluje decentno.
Greška #5: Ne “popravite” rumenilo kistom
Kao rubovi rumenila i podloge ne bi bio prenaglašen i upadljiv, rumenilo uvijek treba “izblendati”. Koristite kist (ili jednostavno prste), pa lagano razmažite rubove kako ovi ne bi bili vidljivi.
(Ljepota i zdravlje)