5 hit frizura iz devedesetih koje će se nositi ove zime

Devedesete ove sezone dominiraju i u beauty i u fashion svijetu. Kada je kosa u pitanju veliki come back doživjele su jarke boje poput mahagonija crvene, kao i specifične dužine, poput pixie cut frizure ili ekstra duge kose. S promjenom godišnjeg doba obično dolaze i brojne fashion i beauty promjene, pa smo za vas izdvojili najnosivije frizure ove zime.

#1 Jarke boje
Ovaj trend vratio se iz 90-ih godina, a posebnu pažnju privukao nam je na u nevjerovatnom look-u koji je Zendaya ponijela na crvenom tepihu. Ova mlada glumica odabrala je da u jednoj frizuri spoji dva popularna hair trenda, maxi dužinu kose i jarku, mahagonija crvenu boju, koja je ove zime apsolutni hit u beauty svijetu.

#2 Mega volumen
Kada je volumen u pitanju, ove sezone više je više! Slojeviti rezovi, stepenasto ošišana kosa i šiške na stranu su apsolutni trend. Ovu frizuru ponijela je i Heidi Klum, koja je ove sezone svoju prepoznatljivu platinastu boju kose zamijenila nešto tamnijom nijansom. Odlučila se za slojevito ošišanu frizuru, sa razdjeljkom na sredini, koju je upotpunila i šiškama na stranu. Na taj način kreirala je hair look pogodan za apsolutno svaku priliku.

#3 Maxi dužina
Veliki comeback doživela je ekstremno duga kosa po uzoru na Cher. Naravno, ova frizura zahtjeva njegovanu i zdravu kosu, koja je svilenkasta i nježna na dodir, a među prvima ju je ponijela manekenka Gisele Bündchen, jer je riječ o frizuri koja je pravi odabir kada želite da istovremeno predstavite snažan, ali i ženstven i prefinjen izgled.

#4 Pixie cut
Frizura kojoj je Twiggy dala popularnost ponovo je u trendu, a izbor je i prelijepe Charlize Theron. Iako predstavlja ekstremnu promjenu i zahtjeva dozu hrabrosti, riječ je o frizuri, koja svakako privlači pažnju i predstavlja jako izazovan i moderan hair look. Iako je mnoge žene izbjegavaju jer im se čini da je riječ o frizuri koja je monotona i nema veliki kreativni potencijal, ove jeseni pixie cut će biti odabir mnogih it djevojaka, koje će vas možda inspirisati da izađete iz zone komfora i isprobate nešto sasvim drugačije.

#5 Tamni bob
Bob je frizura, čija popularnost ne jenjava već nekoliko godina u nazad. Međutim, ove sezone posebno je popularan bob klasične dužine i u nešto tamnijim tonovima. Ovu frizuru ponijela je manekenka Bella Hadid koja je tokom 2019. ponijela nekoliko različitih hair look-ova, koji su inspirisali mnoge devojke i žene na smjelu promjenu, kada je odabir frizure u pitanju. Njen posljednji hair odabir je taman, ravno sječeni bob sa vrhovima uvijenim prema unutra, veliki klasik iz 90-ih kada su frizure u pitanju.
(Ljepota i zdravlje)