5 načina da prepoznate “alfa” muškarca

Postoje jasni znakovi da je muškarac “alfa men” i ukoliko ste žena kojoj je samo ovakav muškarac potreban, pročitaćete ovaj tekst! Veoma je korisno obratiti pažnju na neke osobine kod svog muškarca, kako biste uvidjele da li trošite vrijeme sa pogrešnim ili je on baš ono što vam treba.

U drevnim zajednicama alfa muškarac bio je onaj koji je vodio cijelo pleme i birao žene koje će mu pripadati. Danas je to nešto drugačije, ovakvog muškarca karakterišu samopouzdanje i odvažnost.Ako ste žena kojoj je bitno da je muškarac dominantan prvo obratite pažnju na njegovo držanje. Evo kako danas definišemo alfa muškarca: prije svega to je muškarac koji ima jaku muževnu energiju, ne plaši se da bude dominantan i brani svoju teritoriju.
Muškarac mora biti dominantan, ali na koji način? Ovdje je 5 znakova da li je muškarac alfa muževan ili ne:
1. Priča na takav način da će vas oboriti sa nogu
Alfa muškarci su duboko usredsređeni i fokusirani na razgovor. Oni se ne obaziru na druge ljude već rade na tome da zaokupe vašu pažnju.

2. Sve žene mu posvećuju pažnju kada govori
Oni uživaju da zaokupe tuđu pažnju. Najjasnije će vam biti sve ukoliko on privlači žensku pažnju dok govori. Ukoliko on privlači pažnju drugih žena, vi ćete po nekom nepisanom pravilu biti sigurnije da je on pravi izbor za vas3. On vas ne pita i ne traži odobrenje
Čovjek sa ovako snažnom energijom, uzeće žensko mišljenje u obzir, ali će uvijek raditi po svom. Ovakav muškarac uvijek je siguran u svoj izbor.

4. Uvijek zna gdje mu se nalaze lične stvariMuška energija je uvijek usmjerena, ne postoji način da mu promakne bilo šta što je u vezi sa njegovom spremnošću. On nikada ne gubi svoje stvari i uvijek zna kuda je pošao.
5. Nikada se ne žale
Muškarc koji je alfa men, ne žali se ni na jedan segment svog života, već je apsolutno siguran u svoje izbore. Čak iako ima probleme čovjek koji ima snažnu mušku energiju, riješiće ih bez da o njima priča okolo.
Ovakvi muškarci su oni pored kojih se vi slobodno možete osjećati kao žena. Žene koje pored sebe žele ovakvog muškarca, prepoznaće ga po stavu i njegovoj odlučnosti da osvoji svijet.
(Ljepota i zdravlje)