5 stvari koje mora imati svaka sretna veza

Definitivno je da za sretnu vezu ne postoji recept, ali da postoje neke stvari, bez kojih ona jednostavno neće uspjeti, jasno nam je odavno. Jednostavno, ako vaš odnos sa nekom osobom traje, znači da dijelite ista interesovanja, povjerenje, razumijevanje, ali i zaljubljenost i strast.

Ovih 5 stvari su definitivno preduslov za zdrav odnos i vezu punu ljubavi i razumijevanja:
1. Slične osobine
Kažu da se suprotnosti privlače, ali dugoročno gledano, za sretnu vezu je potrebno da ste slični u nekim stvarima i da dijelite određene stavove i poglede na život. Ipak, ako ste različiti, to nije najgora stvar na svijetu – važno je samo da se vaše različitosti međusobno dopunjuju.

2. Se*sualna kompatibilnost
Ako ste kompatibilni i uživate u razmjeni intime, sve drugo može funkcionisati kako treba, ali ukoliko vam nedostaje se*sualne kompatibilnosti, veza će loše funkcionisati bez obzira na to koliko se dobro slažete u ostalim segmentima.
3. Poznavanje sebe
Ako ne poznajete sami sebe, teško ćete znati šta želite, a ako ne znate šta želite, još ćete teže partneru saopštiti svoje želje i potrebe. Poznavanje sebe je izuzetno važno, često važnije i od poznavanja partnera.

4. Povjerenje
Ovo je osnov svakog međuljudskog odnosa, a stub temeljac zdrave emotivne veze dvoje ljudi. Iznevjereno povjerenje ruši odnos iz temelja u danu, a potrebne su godine da se ponovo izgradi.
5. Mentalna stimulacija
Osoba sa kojom ste u vezi na vas mora uticati pozitivno i potaknuti vas da iz sebe izvlačite najbolje. Mentalna stimulacija je veoma važna, a parovi koji se međusobno navode na razmišljanje imaju puno kvalitetnije veze, razgovore i dublje odnose, od onih kod kojih nedostaje mentalne stimulacije.
(Ljepota i zdravlje)