5 stvari koje nikada ne trebate mijenjati zbog partnera

Ukoliko želite da vaša veza bude puna ljubavi i razumijevanja, neophodno je da u tom odnosu zadržite svoje ja. Morate biti iskreni prema partneru, otvoreni i spremni za kompromis, ali nikada podleći njegovom uticaju i u potpunosti promijeniti sebe!

U vezi nema mjesta za površnost i partner bi trebalo da vas voli baš onakvu kakva ste. Zato su njegove primjedbe na vaš stil, izgled i ostale površne sitnice, nepotrebne i ne smijete ih usvajati.
Postoje neke stvari koje nikada ne biste smjele da uradite zbog vašeg partnera i njegovih nepotrebnih komentara:
Dijeta
Odluku o zdravoj ishrani, smanjenju kilaže i preoblikovanju svog tijela, treba da donesete zbog sebe, a ne da biste impresionirale nekog muškarca!

Zaboraviti na prijatelje
Ukoliko vaš partner insistira da zanemarite svoje prijatelje i njemu posvetite svu svoju pažnju slobodno mu možete objasniti da se vaša prijateljstva ne mogu i neće dovoditi u pitanje. Ako on ne vjeruje u muško-ženska prijateljstva, to je samo njegova stvar. Morate zadržati svoj stav vezano za druženje sa svojim prijateljima, jer oni su u vašem životu bili mnogo prije njega, a vrlo vjerovatno će ostati tu i poslije njega.
Žrtvovanje karijere
Ne morate birati između veze i karijere. Ako on ima primjedbe na vaše poslovne obaveze, preispitajte svoju vezu još jednom. Muškarac koji vas voli, mora vas podržati u poslu koji volite, kao i u svim drugim važnim odlukama i izborima.

Promjena stila
Vaš stil je vaša stvar i on to mora da prihvati. Ako mu se dopada kako izgledate, kada se dotjerate, možete ga s vremena na vrijeme iznenaditi, ali nikako se zbog njegovih prohtjeva ne biste morale mijenjati. Svakako ni vi ne treba to od njega da tražite.
Promjena frizure
On voli plavuše, a vi ste brineta? On voli dugu kosu, a vaša je kratka? Uprkos svemu tome odabrao je vas i ako pokušava da vas nagovori da zbog njega promijenite izgled odmah mu dajte do znanja da to ne dolazi u obzir, sve dok vi to same ne poželite.
(Ljepota i zdravlje)