6 načina da što bezbolnije prevaziđete prekid veze

Svako od nas je barem jednom prošao kroz prekid veze i svi znamo znamo koliko je nekada teško preživjeti taj period. Ali isto tako znamo da je moguće ‘zaliječiti’ slomljeno srce, podići samopouzdanje i osjećati se kao jača verzija sebe.

Kada vam je srce slomljeno, osjećaš se kao da je kraj svijeta, a pokušaj da prebolite nekoga, posebice onoga koga još uvijek volite, težak je i bolan. No iako je suočavanje s prekidom teško, postoji sedam načina koji će pomoći da iz prekida izvučete ono najbolje i što prije ga prebolite.
1. Budite ljubazni prema sebi
Prije svega, vrijeme prekida vrijeme je kada se morate posebno brinuti o sebi i za sebe i fokusirati se na sebe. Nemojte se gurati preko granica niti razmišljati o prošlosti. Emocionalna bol jednako je stvarna kao i fizička bol pa je stoga sasvim u redu brinuti se o sebi kao što biste se brinuli da ste fizički povrijeđeni. Ako i dalje razmišljate o onome što se dogodilo, svaki ćete se put iznova ozljeđivati i rana neće zacijeliti. Zapamtite da ste vrijedni i da zaslužujete najbolje, stoga budite ljubazni prema sebi!
2. Izbacite emocije
Nošenje s prekidom uključuje duboke emocije – zato je važno da ih pustite i da ih ne zadržavate u sebi. Jako je važno osjetiti bol i tugu i pustiti je van. Ako to ne osjetite, te će emocije ostati u vama i mogu uzrokovati emocionalne i fizičke probleme u budućnosti. Zato ih pustite van – plačite, vrištite, učinite šta god treba samo da se zauvijek riješite tih emocija. One tada više neće imati moć nad vama i moći ćete normalno nastaviti sa životom.

3. Potražite lekcije
U svakoj vezi postoje lekcije koje su kao dar koji zauvijek nosimo sa sobom i koristimo u budućim vezama. Te će se lekcije uvijek iznova ponavljati dok ih ne naučimo. Ako želite da vaša iduća veza funkcionira drugačije i bude bolja, uzmite si malo vremena i fokusirajte se na ono što ste naučili iz prethodne veze i na promjene koje možete napraviti u budućoj vezi.
4. Obratite pažnju na to koga trenutno privlačite i koga želite privući
Vaši postupci i izbori direktno utječu na to koga privlačite u svoj život. Ako privlačite one koji vas zanemaruju, primijetite na koji način vi sebe zanemarujete i promijenite to. Privlačite one koji nisu ozbiljni? Ako je tako, pogledajte šta u svom životu vi ne shvatate ozbiljno ili čemu niste dovoljno posvećeni. Šta god privlačite, a da to ne želite privlačiti, napravite promjenu koja će vam pomoći da privučete ono što želite.
 
5. Dodajte više onoga što želite u svom životu Ako želite više ljubavi u svom životu, radite na tome da sebe više volite pa ćete privući ljubav. Ako želite više zabave u svom životu, pronađite načine kako svom životu dodati više zabavnih stvari. Energija zabave i razigranosti privlače ljubav. Namjerno dodajte u svoj život više onoga što želite kako bi i privukli više takvih stvari.  6. Fokusirajte se na što imate i koga imate u svom životu
Umjesto da se fokusirate na to koga više nemate, usredotočite se na to koga i što imate. Biti zahvalan za ono što imate pomaže da privučete više dobroga. Zato uživajte u onome što imate i znajte da svemu kad tad dođe kraj, tako da ćete i kroz ovo proći.
(Ljepota i zdravlje)