Ako ne znate šta s kosom, evo ideja za atraktivne IN frizure ove jeseni

Početak jeseni sa sobom nekako uvijek donosi “back to reality” momenat, kada počinjemo da se opraštamo sa egzotičnim ljetnim uspomenama i postepeno se pripremamo za sitne, ali primjetne promjene koje jesen sa sobom donosi. Na spisku tih promjena, najčešće se nalazi posao, određene navike, ali nerijetko, na tom spisku mjesto zauzima i fizički izgled, a najjednostavnija, najbrža, ali i najvidljivija promjena svakako je promjena frizure.

Prelistavajući instagram profile IT djevojaka, pronašli smo i 4 frizure, koje će biti apsolutni hit ove jeseni.
1. Bujne lokne
Ove jeseni nose se bujne i raskošne lokne, čak i one veoma sitne, karakteristične za 80-te godine. Riječ je o popularnim loknama, koje ove sezone nose Beyonce i Zendaya.

2. Šnale za kosu
Barem jednu glomaznu šnalu za kosu posjeduje svaka od nas, ali ih uglavnom nosimo u svoja 4 zida, jer su najjednostavniji način da podignemo kosu, kako nam ne bi smetala. Ipak, modeli poput Bele Hadid i Kaie Gerber nose vintage šnale za kosu u svojim upečatljivim street style izdanjima. Iako je riječ o trendu koji nismo očekivali, rado ćemo ga usvojiti, s obzirom na njegovu praktičnost i jednostavnost.

3. Hair aksesoari
Ako ste jedna od romantičnih i lepršavih dama, uživaćete da svoj hair look upotpunite zanimljivom svilenom maramom ili raskošnim rajfom. Sa ovakvim hair aksesoarima nema greške, pa ćete svaki look učiniti posebnim na svoj način.

4. Razbarušene šiške + Bob
Bob ni ove jeseni ne pada u zaborav, a jedino što se s vremena na vrijeme mijenja, svakako su varijante popularne frizure, koje nosimo. Ove sezone nosiće se opuštenija verzija boba, sa neobaveznim, razbarušenim šiškama.

(Ljepota i zdravlje)