Ako se pije redovno može da izleči masnu jetru i reguliše nivo šećera!

Ova biljka je toliko lekovita, a naročito pogodna za jetru, ali nedovoljno zastupljena. Ukoliko želite da pročistite o rganizam od toksina, čaj od gujine trave je idealno rešenje.

Gujina trava štiti i regeneriše jetru, obnavlja ćelije i izbacuje toksine iz organizma.

Redovna upotrebom ovog čaja moguće je izlečiti masnu jetru, ali i oštećenja jetre koja su nastala kao posledica alkoholizma, trovanja, uzimanja nekih lekova ili hepatitisa.

Gujina trava neutrališe dejstvo alkohola, pesticida i teških metala u hrani, kao i štetnih gasova. Uz to, ova biljka je odlična za probavni i endokrini sistem organa. Stimuliše proizvodnju žuči i enzima i pročišćava kardiovaskularni sistem. Reguliše funkciju žučne kese, bubrega i slezine.

Lekovitije povrće od ovog ne postoji: Čisti disajne puteve, ubija ćelije raka, snižava holesterol!

Pogoduje i dijabetičarima jer spušta nivo šećera u krvi. Pored toga pomaže i osobama koje pate od problema sa varenjem, hipertenzije, visokog holesterola, anksioznosti i gojaznosti.

Dovoljno je popiti jednu šolju ovog čaja dnevno kako bi rezultati bili vidljivi. 

Ovako se priprema čaj od gujine trave:

Možete koristiti seme gujine trave ili već gotov ekstrat. Ukoliko koristite ekstrat, dvoljno je da nekoliko kapi sipate u toplu vodu i zatim popijete.

Ukoliko koristite seme, potrebno ga je prethodno samleti i nakon toga dodati u ključalu vodu. Ostavite 15 minuta da odstoji i nakon toga procedite i popijte.

Ukus čaja od gujine trave može biti neprijatan za neke ljude, ali može se dodati med.