Ako se vaš partner ovako ponaša, vi ste srećnica!

Kada planirate budućnost sa partnerom i pitate se hoće li on biti dobar otac vašoj deci, postoji nekoliko karakteristika koje vam mogu pokazati da će on biti dobar roditelj.

Pomaže vam u obavljanju kućnih poslova

Ukoliko vaš partner pokazuje interesovanje za obavljanjem kućnih poslova, te vam rado pomaže kod istih, onda će takav muškarac biti dobar otac vašoj deci.

Vodi se time da ravnopravno učestvuje u domu, te s vremena na vreme pripremi sjajan obrok ili vas recimo odmeni u brisanju prašine. Kada dete dođe na svet, na njega ćete uvek moći da se oslonite.

Zna da funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađemo u nekoj bezizlaznoj situaciji, potrebna nam je podrška partnera. Nikako nam ne treba muškarac koji će samo sedeti sa strane, posmatrati, a da ništa ne preduzme kako bi nam olakšao.

Muškarac koji može da se snađe pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji verovatno će kasnije znati da umiri bebu kada zaplače u pola noći.

Brine o vašim potrebama

Žene od partnera ne traže ispunjenje neostvarivih želja, ali ako vidimo da on brine o našim potrebama i trudi se da  budemo zadovoljne, jasno je da je spreman uložiti u vezu i zajednički život.

To što pokazuje brigu znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da bude brižan otac.

Šest tipova muškaraca koji nisu dobar “materijal” za brak: Sa njima je “sigurna luka” sve, samo ne sigurna!

Odgovoran 

Kada muškarac redovno plaća svoje račune, razmišlja da li je sve poneo kada ste krenuli na letovanje na primer, to jasno govori da je odgovoran i da će se tako ophoditi prema vašoj deci u budućnosti.

Ima kućne ljubimce

Iako ovo možda izgleda nebitno, muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca navikao je da razmišlja o potrebama drugih ljudi, a ne samo o svojima.

Briga o tome je li ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu ulogu.

Zabavan

Ukoliko je od onih muškaraca koji ima smisao za humor, te zna da vas nasmeje  kada vam sve ide nizbrdo, to znači da će biti brižan i zabavan otac. Takođe, svojim komentarima i ponašanjem uvek će znati da vama i deci ulepša dan.

Kroz ovih pet faza veze prolaze svi parovi: Saznajte u kojoj fazi je vaša veza trenutno!

Odlučan

Kada odlučite da započnete život pod istim krovom, važno je da znate da u svakom trenutku možete računati na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji će pre svakog odlaska do radnje zvati mamu da mu se javi.

Samostalnog i snalažljivog muškarca nećete morati zvati svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene i gde se nalazi hrana za dete.

Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas svojim iznetim stavom spusti na zemlju onda kada je to potrebno.

Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u odgajanju deteta, naročito kada uđu pubertet.

Osećajan i dobar

Ako vaš partner ne odbija da vam pomogne kada je u mogućnosti, brine o tome da ne povredi druge, budite sigurni da u budućnosti možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. A to je najbitnije! 

Želi da bude dobar otac

Kada vaše prvo dete dođe na svet, te nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, bitno je da znate da on barem želi da bude dobar otac i da će dati sve od sebe da tako i bude.

Prestrogi roditelji – nesrećna i nesigurna deca deca: Nesvesno nanosite veliku štetu detetu, ako ga vaspitavate ovako!

(Stil.Kurir.rs)