Ako sledite ovih 7 metoda sigurno se nećete ugojiti!

Samoizolacija zbog korona virusa je dovela do toga da vreme provodimo u svojim domovima, te je aktivan život preko noći zamenjen neaktivnim.

Ljudi sada uglavnom rade od kuće, odnosno ko je u mogućnosti i mnogo češće otvaramo frižider i jedemo, pa čak i kada nismo gladni. 

Ali, u vreme kada treba da se zaštitimo od korone zdrava ishrana je neophodna. 

Stoga, mi vam donosimo strategiju uz pomoć koje ćete izbeći unos preteranog broja kalorija, te uspostaviti zdrav režim ishrane u karantinu.

Napravite raspored i pridržavajte ga se

Isplanirajte raspored obroka kao kada idete na posao. Doručkujte, ručajte i večerajte svaki dan u isto vreme. Ako imate decu planirajte zajednički obrok i u skladu sa njihovim aktivnostima. Ne zaboravite i zdrave međuobroke.

Kada ste sve isplanirali, značajno ste umanjili mogućnost za nekim zalogajima kojima biste posegli iz čiste dosade.

Planirajte obroke

Kako biste odlaske u radnju sveli na minimum napravite nedeljni plan obroka, u skladu s tim i listu namirnica za kupovinu.

Dok planira obroke, gledajte i kako ih možete iskoristiti za sledeći obrok. Na primer, od preostalog pirea možete napraviti krem supu.

Pakujte hranu

Ako inače praktikujete da na posao nosite ručak upakovan u plastičnim posudama, to isto možete uraditi i dok radite od kuće. Ručak ili užinu stavite u posudice i kesice za ceo dan, te jedite po potrebi.

Na ovaj način ćete kontrolisati unos hrane, te nećete jesti nezdrave grickalice.

Napitak za miran stomak: Ova vitaminska bomba tera nadutost kao od šale! (RECEPT)

Obezbedite se zdravim grickalicama

Konzumiranjem zdravih grickalica u pravo vreme kontrolisaćete glad, te se napuniti energijom i vrednim nutrijentima. Izbor je veliki, te imate stabljike celera s maslacem od kikirikija, kriške jabuke s maslacem od badema, naseckane kruške s komadićima sira, smutije od voća, sladolede od smrznute banane iz blendera, male pite s maslinama, domaće kokice,  povrće na pari uz dodatak sosa.

Potrudite se da odolite nezdravim grickalicama

Pre nego što uzmete kesicu čipsa zapitajte se jeste li zaista gladni. Možda time samo želite da ublažite osećaj teskobe, ubijete dosadu…

Ako niste gladni, bolje se bacite na vežbe istezanja ili meditaciju u trajanju od desetak minuta. Takođe, gledajte da ne radite blizu frižidera jer tada nećete moći da odolite.

Pronađite zdraviju zamenu

Kada smo pod stresom, obično tražimo utehu u hrani, i to nezdravoj, punoj masnoća i kalorija. Međutim, savijače s puretinom, pite s povrćem ili mini vegetarijanske pice mogu biti ukusna i zdrava zamena. Žudnju za slatkišima ćete smanjiti smrznutim bobicama grožđa, voćnim smutijima, sladoledom od banane ili sa nekoliko kockica tamne čokolade.

Naučno istraživanje potvrdilo: Ovako se lako i prirodno izbacuju svi toksini i oporavlja jetra!

Pripazite na alkohol i kafu

Čaša vina ili omiljeni koktel mogu biti dobro rešenje u borbi protiv stresa. Ipak, samo piće ili dva mogu da poremete san.

Potrudite se da kafu smanjite na jednu do dve šolje do popodne kako biste osigurali dobar san.

Moć zamrznutog limuna: Niste ni svesni šta sve leči!

(Stil.Kurir.rs)