Ako ste nesigurni tokom odnosa, postoji lek!

Sasvim je normalno da ponekad tokom vođenja ljubavi osetite nesigurnost koja vas sprečava da nastavite da uživate u intimnom odnosu sa svojim partnerom. To može biti zbog toga što vam se ne sviđa kako izgledate, ili ste možda napravili neki smotani pokret, a dešavaju se i situacije kada iz nekog razloga niste u stanju da se dovoljno uzbudite, ali i one kada prerano doživite vrhunac.

Sve su to neprijatni momenti koji mogu da vam upropaste raspoloženje i onemoguće vam da nastavite da uživate u seksualnom odnosu sa vašim partnerom. Da li to znači da treba da odustanete, zaustavite odnos i, u najgorem slučaju, očajni izađete iz sobe? Pa, ne nužno.

Psiholozi predlažu da probate da se oraspoložite i dignete sebi samopouzdanje uz pomoć humora. Na primer, ako se tokom predigre na trenutak osećate neprijatno i ne znate kako da se opustite, napravite na brzinu šalu, makar i na svoj račun, i već to će vas donekle oraspoložiti. To će takođe spustiti tenziju između vas i vašeg partnera i omogućiti vam da se znatno opušteniji upustite u dalje istraživanje seksualnog užitka.

Ako vam pak ni humor ne pomogne da se relaksirate u krevetu i dovoljno uzbudite za nastavak seksualnog odnosa, ne očajavajte. Komunikacija koju ste ostvarili sa svojim partnerom u ovakvim trenucima će vas dodatno približiti i pomoći vam da sledeći put budete manje nesigurni u postelji sa vašim dragim/om.

Zapamtite, šta god da vam se desi tokom seksualnog odnosa, ne osećajte sramotu zbog toga, jer sigurno niste ni prva ni poslednja osoba koja je imala takvo iskustvo.

(Stil.kurir.rs)