Američki J.Crew prvi veliki brend koji je prijavio bankrot

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Winona Ryder: Dugogodišnja ljubiteljica malih crnih haljina

Popularni američki modni brend J. Crew postigao je sporazum sa svojim zajmodavcima o pretvaranju oko 1,65 milijardi dolara duga u kapital, objavio je Business Insider.

Već neko vrijeme kompanija gomila dugove, a u veljači ta se brojka popela na gotovo 12 milijardi kuna. Za ovu godinu imali su plan spašavanja, no taj plan napušten je u ožujku, kako je krenula pandemija.

J. Crew je u ponedjeljak priopćio kako je osigurao financijska sredstva od svojih kreditora oko 3 milijarde dolara za proces restrukturiranja.

– Jedan od većih problema koji je uzrokovao ovaj pad je podizanje cijena, u vremenu kad su kupci zahtijevali jeftinije proizvode – komentirao je za The Journal bivši direktor brenda Mickey Drexler.

Drexler je napustio mjesto glavnog direktora u kompaniji nakon 14 godina, prije tri godine. U to doba brend je ostao i bez dugogodišnje kreativne direktorice Jenne Lyson te istovremeno jedva izbjegao bankrot. Naime, već par godina posluju s gubicima.

Kad i kod mnogih velikih brendova, pandemija je samo ubrzala pad poslovanja, a sve skupa zaokružilo je zatvaranje poslovnica.

Iako su neki od konkurenata već dulje vrijeme u problemima, nedavno je Neiman Marcus propao, J.Crew je prvi kojemu se ovaj scenarij desio usred pandemije.

– Ovaj ugovor s našim zajmodavcima predstavlja kritičnu prekretnicu u tekućem procesu transformacije našeg poslovanja s ciljem pokretanja dugoročnog, održivog rasta za J. Crew – izjavila je Jan Singer, izvršni direktor J. Crew Group, u izjavi u ponedjeljak.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Winona Ryder: Dugogodišnja ljubiteljica malih crnih haljina

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)