Anna Wintour nema ljudsku empatiju, tvrdi bivši suradnik

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Slavni Tiffany donosi kolekciju inspiriranu hrabrošću i snagom

Anna Wintour je bezosjećajna te nema emocija, tvrdi jedan od najboljih bivših modnih urednika Andre Leon Talley. 

Talley je komentar na svoju bivšu šeficu otkrio u svojim novim memoarima ” The Chiffon Trenches”, dodajući kako mu je Anna otkazala suradnju jer je bio – premalo cool, prestar i pretio.

– Ona je imuna na svakoga tko nije moćan i slavan i tko nije na stranicama magazina Vogue – komentirao je Talley u memoarima.

Anna Wintour ovaj imidž ima godinama, a navodno je poslužila i uzor za lika glavne urednice izmišljenog modnog magazina u slavnom filmu “Vrag nosi Pradu” iz 2006.

70-godišnji modni urednik ističe da ima emotivne i psihičke ožiljke, koje je uzrokovao odnos s Annom Wintour koja mu je bila šefica. Talley je bio urednik u magazinu Vogue 15 godina.

Vogue je napustio 2013. godine, no ostao je vanjski suradnik te je bio i voditelj intervjua na crvenom tepihu, na slavnoj izložbi Met Gala, čija je 70-godišnja Wintour pokroviteljica. Taj posao prestao je raditi kad ga je na tom mjestu Wintour zamijenila 22-godišnjom Youtube zvijezdom Lizom Koshy i to je napravila bez da je svoju odluku priopćila Talleyu.

– Ovo je očito bila hladna poslovna odluka. Najednom sam za Annu postao prestar, predebeli, ne cool. Nakon toliko godina rada, Anna je trebala imati pristojnosti da me nazove ili da mi pošalje e-mail, da je rekla – Andre, suradnja je bila divna, no vrijeme je da idemo dalje – . Naravno, prihvatio bih to. Jasno mi je da ništa ne traje vječno. No, ona nije sposobna za osnovnu ljudsku pristojnost. Pitam se, kad dođe doma navečer, osjeća li se jadno? Je li usamljena? – objavio je Talley u memoarima.

Ističe da mnogi drugi u modnoj industriji dijele njegovo mišljenje, jer ima imidž hladne modne kraljice koja nema emocija za suradnike.

Usprkos imidžu, insajderi u izdavačkoj kući Conde Nast, koji izdaju Vogue, ističu kako bi njegovi memoari mogli naštetiti slici kompanije, objavio je Stuff.

Anna Wintour već tri desetljeća sjedi na čelu najmoćnijeg modnog magazina, američkog izdanja magazina Vogue te je smatraju jednom od najutjecajnijih ikona u svijetu mode i stila. Otkrila je mnoge talente na modnoj sceni te slovi kao ultimativni autoritet.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Slavni Tiffany donosi kolekciju inspiriranu hrabrošću i snagom

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)