Avon lansirao Distillery, vegansku liniju koja slavi ljepotu bez kompromisa!

Sinoć je u novootvorenom Urban Café Deli hotela Bosmal Arjaan by Rotana, kompanija Avon predstavlja Distillery – svoju prvu vegansku skin-care kolekciju.

U Bosni i Hercegovini, Avon je prisutan od 2003. godine kada je osnovan Avon Cosmetics BiH d.o.o.

Riječ je o kompaniji s bogatim naslijeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i principima koji potiču od osnivanja Avona u SAD-u prije više od 125 godina. Kao dio Dunavske regije od 2011. godine, Avon Bosna i Hercegovina nalazi se u jednoj od najuspješnijih regija u Europi.

Kao jednu od tajni uspjeha u Avonu ističu važnost poznavanja potreba kupaca i korištenje svake prilike za unapređenje odnosa s njima. Tokom svake kampanje, koja traje po 3 sedmice, Avon lansira nove proizvoda i nudi neodoljive ponude, a godišnje izdaje 17 brošura.

Avon je “kompanija za žene“.
Ponosan je na svoju dugu tradiciju predanosti ženama i to je istovremeno jedan od najznačajnijih faktora koji Avon razlikuje od drugih kompanija.
Kao poslodavac, Avon vjeruje kako su ljudi najveće bogatstvo kompanije. Avon prihvaća različitost zaposlenika te osigurava priliku za razvoj i napredak svakom zaposleniku te ih nagrađuje u skladu s tim.
Tvrtka Avon Cosmetics BiH je aktivna na području borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena. Već je 2007. Avon u Bosna i Hercegovina krenuo s proizvodima s rozom vrpcom kao regularnom ponudom u svojoj brošuri tako započevši svoj humanitaran rad, a 2008. je uveo i posebne proizvode sa simbolom vječnosti kao podršku borbi protiv naslija nad ženama. KOmpanija je organizirala i brojne humanitarne akcije, poput tri izdanja AVON Šetnje za život za podizanje svijesti o potrebi redovnog pregleda te prikupljanja sredstava za udruženja žena oboljelih od raka dojke kao i nabavku prijeko potrebnih mamotom i mamograf mašina.
Posjetite profil

Kao odgovor na sve veću potrebu potrošača širom svijeta da odgovorno biraju i konzumiraju proizvode, ali i čvrsto vjerujući da je čista ljepota definisana savjesno kreiranim proizvodima, bez štetnih sastojaka, kompanija Avon premijerno je predstavila svoju prvu vegan skin-care kolekciju Distillery.
Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste ljepote. Ovu kolekciju čini pet proizvoda – Clean Break balzam za čišćenje lica, C Shot vitamin C u prahu, Purify ulje za lice, Shade The Day dnevna krema sa SPF 25 i Sleep Potion noćna krema, koji u sebi kriju sastojke odabrane sa posebnom brigom o zdravlju i okolini, veličajući čistu ljepotu bez kompromisa. Njihova snaga krije se u ravnoteži čistih, moćnih sastojaka i koncentrovanih formula koje neguju i obnavljaju kožu, regenerišući njenu prirodnu blistavost. Svi proizvodi su 100% vegan, ne sadrže parfeme, alkohol i vještačke boje, alergološki su i klinički testirani i pakovani u posebno dizajniranu eko ambalažu.
Distillery linija za njegu kože predstavlja velik korak za Avon: rezultat je višegodišnjeg istraživanja kako bi se postigla konkurentna vrijednost najučinkovitije čiste kolekcije ljepote dostupne na tržištu.
Bez sastojaka životinjskog porijetla, alkohola, mirisa, umjetnih boja, hemijskih filtera za sunce, mineralnih i esencijalnih ulja ili sintetičkih sastojaka, alergološki i klinički testirano, svaki proizvod u novoj inovativnoj kolekciji sadrži prosječno 15 prirodnih sastojaka koji se destiliraju uz manju količinu vode, što povećava i osnažuje koncentraciju aktivnih sastojaka i pigmenata u proizvodima.
Tri proizvoda iz kolekcije formulisani su 100% bez vode: Clean Break balzam za čišćenje sadrži i 69 % čisto prešano ulje kajsije, Purify obnavljajuće ulje za lice raskošno je svileno ulje za pročišćavanje i trenutno obnavljanje kože s mješavinom čistih aktivnih sastojaka rađenom po mjeri „custom made“ – ulje jojobe, fitol, vitamin E, te C-Shot svilenkasti prah 100 % vitamina C koji se dodaje u serum ili hidratantnu kremu za trenutno djelovanje.
“Korisnike svakodnevno sve više zanimaju sastojci proizvoda koje koriste i sve češće biraju prirodne izvore, ne samo u proizvodima, već i tokom samog procesa izrade proizvoda. Upoznati su s tim da svaki njihov izbor ima uticaj na našu planetu, pa tako i njihov izbor kozmetike koju koriste. Jednostavno više ne žele da pristaju na kompromis.” izjavila je Maida Ahatović, Beauty Trainer kompanije Avon u Bosni i Hercegovini. “Distillery obezbjeđuje svim našim korisnicima ali i našim članovima vrhunsko djelovanje, bez odstupanja od njihovih vrijednosti.” dodaje.
Distillery linija uključuje i Shade the Day dnevnu hidratantnu kremu SPF25 izrađenu sa 100 % čiste mineralne kreme za sunčanje, koja nudi najučinkovitiju zaštitu širokog spektra u kombinaciji s visoko koncentrovanim prirodnim ovlaživačima, te 100 % biljnu glicerinsku Sleep Potion noćnu kremu za lice s 93 % čistih sastojaka za trenutno blistavu njegovanu kožu.
U sljedećoj godini nan a tržište dolazi i Distillery make-up linija i predstavit će potpune novitete i inovacije na tržištu: snažan tekući koncentrat za usne kreiran veganskim suncokretovim voskom, kao i visoko pigmentovane sjene za oči koja dolaze u sedam nježnih nijansi, maskara za volume trepavica i matirajući puder u prahu. Svi su izrađeni 100 % bez vode, s pigmentima visokih performansi.
“Distillery predstavlja veliki korak za Avon i rezultat je dugogodišnjeg istraživanja kako bi se kreirala izrazito djelotvorna clean beauty kolekcija koja bi na tržištu bila dostupna po kompetitivnim cijenama. Nadamo se da su naši korisnici i naši članovi zadovoljni onim što im predstavljamo. Mi smo ponosni što konačno možemo ponuditi ove proizvode vrhunske kvalitete i na našem tržištu. Od sutra svi koji posjete našu stranicu www.avon.ba mogu da pogledaju našu ponudu Distillery proizvoda.” ističe Šejla Korjenić PR Specialist kompanije Avon u Bosni i Hercegovini
.