Bademovo ulje je najbolji beauty saveznik u hladnim danima!

Bademovo ulje je dugogodišnji beauty “saveznik”. Poznato je kao ulje koje dubinski hidrira i oporavlja kosu. Takođe je odlično za njegu svih tipova kože, posebno suhe i osjetljive. Uvijek ga se sjetimo zimi, i nanosimo ga na kosu i lice, kako bismo spriječili dehidraciju i perutanje.

Smatra se da ne postoji bolji prirodni preparat od ulja za kosu. Njihovo djelovanje je zaista nevjerovatno. Ulje možete nanositi tri puta sedmično kao i sva ostala ulja. Ili za najbolji efekat, spavajte sa maskom na kosi. Ako izaberete ovaj način, obavezno vežite kosu u punđu, i stavite čist peškir na jastuk.
#1 Oporavlja suhu kosu
Ako koristite peglu vidjećete da će masaža uljem oporaviti kosu oštećenu od toplote. Takođe, masažom se jača korijen kose i ubrzava rast. Ovo je povezano sa hranjivim materijama i masnim kiselinama sadržanim u ulju, koje prodire u kožu glave, obnavlja oštećenu kosu i pospješuje rast kose.

#2 Zaustavlja opadanje
Pošto je bademovo ulje veoma lagano, ono se postavlja na kosu kao neki štit koji stvara dodatni sloj. Na taj način kosa je ojačana i sprječava se opadanje kose.

#3 Uklanja perut i umiruje kožu glave
Bademovo ulje hidrira i omekšava kožu glave, poboljšava cirkulaciju i smanjuje bilo kakvu iritaciju ako je imate. Zimi su iritacije vrlo česte zbog toplog i suhog vazduha u prostorijama. Koža glave može biti iziritirana i od previše agresivnih hemijskih preparata za kosu. Redovnom upotrebom bademovog ulja sve ovo možete da spriječite. Takođe, ako koristite ovo ulje, zaboravite na perut!
(Ljepota i zdravlje)