Basic komadi koje morate imati u ormaru

Iako se trendovi mijenjaju nevjerovatnom brzinom, postoji već dobro poznata modna osnova, koju čini nekoliko klasičnih basic komada, koja je idealna podloga za svaki nadolazeći trend. Basic komadi su ono što svaka od nas mora imati u ormaru i oni su prvi korak u izgradnji dobrog stila, zato je veoma važno da za sebe izaberete modnu bazu, na kojoj ćete izgraditi sopstveni stil, uzimajući od prolaznih trendova, samo ono što vam se posebno dopadne.

1. Klasična bijela majica
Bijela majica je osnova za sve, bilo da je nosite uz farmerice i starke, ili kao podlogu ispod sakoa, ona je jednostavno bazni komad, koji služi svrsi gotovo u svakoj prilici i u svom garderoberu morate imati barem jednu takvu.

2. Tamne farmerke
Tamne skinny farmerke su model koji ćete zasigurno nositi godinama. Ove jeseni savršeno ih možete kombinovati sa gležnjačama, kožnom jaknom i bijelom majicom i tako složiti trendi look od klasičnih komada.
3. Sako
Sako je onaj komad koji svakom look-u daje dozu ozbiljnosti, ali i određene elegancije, pa je pogodan za transformisanje casual look-a u idealan office outfit. Ove sezone preferiramo oversize sakoe koji se mogu nositi i kao haljine uz adekvatan pojas.

4. Teksas jakna
Savršena za prelazna godišnja doba i chic outfite, teksas jakna je zaista must have komad svakog ženskog garderobera. Tokom jeseni posebno su pogodne za izgradnju slojevitih outfita.5. Crne gležnjače
Kada je jesen u pitanju, gležnjače ne izlaze iz mode! Dobar crni par, koji se kombinuje uz sve stilove i odjevne kombinacije je sve što vam treba.

6. Bijela košulja
Bijela košulja je “šlag na torti” svakog dobro osmišljenog outfita. Bilo da je kombinujete sa pantalonama, suknjom, farmericama, ona će uvijek izgledati ženstveno i elegantno i svakom look-u daće poseban, sofisticirani ton.
7. Pantalone na ivicu
Pantalone na ivicu, dubokog struka su must have ove sezone. Savršeno se kombinuju sa sakoom i bluzama neobičnih rukava, a siluetu ističu na savršen način!
(Ljepota i zdravlje)