Beauty klasika: 5 kultnih ruževa za usne kojima se uvijek vraćamo

Kada je make-up u pitanju, ruž je onaj korak koji cijelom izgledu daje potpuno drugačiji “štih”. S obzirom na to da je beauty svijet u posljednje vrijeme postao bogatiji za mnoštvo beauty brendova, pred kupcima je čitav spektar ruževa, ali i među njima postoje klasici, koji po svojoj boji i strukturi odgovaraju svima i kojima se žene rado vraćaju.

Od nude do crvenih izdvojili smo najbolje ruževe u make-up svijetu, koji danas nose status beauty klasika.#1 Revlon – Fire & Ice
Od kada je prva Fire & Ice kampanja pokrenuta, još 1952. godine, žene obožavaju ovu nevjerovatno senzualnu nijansu ruža.

#2 Cristian Dior – 999
1953. Cristian Dior stvorio je dvije savršene nijanse crvenog ruža u broju 9 i 99. Bili su namenjeni modelima na pisti, a gotovo pola vijeka kasnije u ponudi je nijansa 999, koja predstavlja bogatu crvenu boju, spoj dva kultna karmina iz 1953. godine.

#3 MAC – RubyWoo
Hladno crvena nijansa kultnog Mac-ovog ruža odgovara ženi gotovo svake puti.

#4 Tom Ford – Bruised Plum
Ovaj ruž važi za najbolji ljubičasti ruž ikada kreiran.

#5 L’Oréal – Fairest nude
Jedan od najkultnijih nude ruževa proizvela je kozmetička kuća L’Oréal, a riječ je o nijansi pogodnoj za svaku priliku, od odlaska na kafu sa drugaricama, pa do soft wedding look-a.
(Ljepota i zdravlje)