Beauty trikovi za besprijekorno nanijet eyeliner

Iako ljeti preferiramo neutralan make-up stil, pojedinih navika u šminkanju nikada se ne odričemo. Ako ne svakodnevno, pri kreiranju večernje šminke nanošenje eyelinera je neizostavan korak, ma koliko to muke ponekad zadavalo. Eyeliner volimo jer podiže čak i minimalistički make-up, ali upravo zbog toga zahtjeva potpunu preciznost pri nanošenju. 

Eyeliner je proizvod koji će dati glamurozan izgled vašem izgledu i upravo zato je jedan od vodećih beauty klasika, baš kao i crveni ruž. Omiljeni način nanošenja eyelinera, godinama u nazad je popularni cat eye, koji podrazumijeva tanku liniju koja prati liniju trepavica, sa nešto podignutijim i dramatičnijim završetkom.
Ma koliko briga da vam nanošenje eyelinera ponekad donosi, uz nekoliko jednostavnih koraka usavršićete svoju tehniku, čak i ako ste na početku bili potpuni antitalenat.

Prva stvar koju morate znati je kakva je vaša linija oka i u kojoj mjeri bi trebalo da je pratite kako biste postigli željeni look.
Za popularni cat eye potrebno je da liniju od sredine kapka postepeno podignete, a kako biste postigli besprekoran look, važno je da eyeliner nanosite u tri faze.

Prvu fazu predstavlja iscrtavanje željene linije olovkom za oči, kako biste besprijekorno i precizno nanijeli eyeliner na željenu poziciju. S obzirom na to da je olovka jednostavnija za nanošenje, ali i sitne korekcije, najbolje rješenje je da vam ona bude početna baza pri kreiranju cat eye looka.
Kada pređete na eyeliner, prvo izvucite tanku liniju do polovine kapka, a zatim posebnu pažnju posvetite liniji koja kreira cat eye look, kako biste je izvukli precizno (druga faza). Ako želite deblju liniju, polako podebljajte eyelinerom, kako biste na taj način korigovali i sitne nepravilnosti (treća faza).

Ako pogriješite pri nanošenju, štapić za uši natopite micelarnom vodom i laganim tapkanjem odstranite grudvice ili nepravilnosti koje ste uočili, ali laganim pokretima, kako ne biste zamazali liniju eyelinera i upropastili veliki trud.
(Ljepota i zdravlje)