Bliži se Uskrs, vrijeme je za kolače ili čokoladna ‘krem jaja’

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Maštovitiji Uskrs: I polomljena jaja mogu se odlično obojati

Kako se Uskrs bliži, sve više trgovina u svojoj ponudi ima i uskršnja čokoladna jaja, a neki maštaju da doma naprave bolja i ukusnija, i tako razvesele obitelj ili prijatelje.  Ako ste među onima koji ne mogu otići do trgovine s nekim finijim čokoladnim zalogajima i odlučili ste sami napraviti uskršnja jaja, pogledajte recept slastičara Paula A. Younga za slasna – kremasta jaja od čokolade – uz njihov je primamljivi izgled dodatni plus to što ćete za ova jaja trebati – samo pet sastojaka.

U VIDEU POGLEDAJTE KAKO NAPRAVITI KREMASTA USKRŠNJA JAJA:

Chocolate Fondant Eggs by Paul A Young and Sainsbury's

One of my favourite Easter treats – Fondant Eggs – are super easy to make! Impress your friends and family this Easter by making these iconic Easter snacks. With thanks to Sainsbury's for collaborating with me on this video! Excited to share this with you all – hope you all get creative in the kitchen this Easter! Full recipe can be found here: https://recipes.sainsburys.co.uk/recipes/desserts/paul-a-youngs-chocolate-fondant-eggs.

Objavljuje Paul A Young Fine Chocolates u Utorak, 11. travnja 2017.

Osim vode i šećera od vode, trebati ćete žutu boju za hranu i kupovni fondant. Ako nemate gdje nabaviti boju, umjesto nje možete koristiti šafran ili kurkumu pomiješanu s vodom.

Recept za domaća krem ​​jaja

– 500 g čokolade

– 500 g fondanta

– 100 ml vode

– 10 g šećera

– žuta boja za hranu

Prvo  čokoladu rastopite dok ne dobijete gustu smjesu i izlijte je u kalupe u obliku jaja da dobijete polovice jaja. Kalup protresite pa ga prevrnite i izlijte čokoladu, da ostane samo ono što se zalijepilo za dno kalupa. Kalupe stavite u frižider na najmanje 15 minuta da se čokolada dobro stvrdne.

Na tavi ugrijte vodu i u njoj otopite šećer, ali držite se omjera da tekućina ne bude pregusta. Na ribežu usitnite fondant, u zdjeli ga izmiješajte i dodajte mu vruću vodu sa šećerom. Kad ste izmiješali fondant do glatke teksture, 2/3 odvadite u drugu posudu, a u preostali fondant ubacite žutu boju za hranu i promiješajte da dobijete glatku žutu smjesu.

Izvadite jaja iz kalupa pažljivo žlicom stavite fondant u jaje, ostavite prostor u sredini za ‘žumanjak' i dodajte ga u sredinu svakog jaja.

Još preostaje samo zalijepiti dvije polovice jaja, a chef Young savjetuje da s ‘prstom ili vrećicom oko polovice jaja nanesete manju količinu čokolade koja će vam biti ‘ljepilo' i brzo spojite dvije polovice da ‘zapečatite' fondant. Dio jaja spojite, a ostavite i polovice koje će izvrsno izgledati na uskršnjem stolu.

Detaljne upute slastičara za ovaj recept možete pogledati na Metro.co.uk. U čokoladnim krem jajima možete uživati dva tjedna od pripreme, a čuvajte ih na sobnoj temperaturi.

#ZAJEDNO24SATA – kuhar Ivan Pažanin

(24sata.hr)