Branka Katić podelila svoje potresno iskustvo s Miroslavom Aleksićem

Jedna od omiljenih srpskih glumica bila je među učenicama Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje maloletnih polaznica njegovog studija


Minulog vikenda kao bomba je odjeknula vest da je dugogodišnji učitelj glume Miroslav Aleksić, koji je podučavao generacije mladih i kroz čije časove je prošlo oko 3.000 učenika, uhapšen zbog optužbi za silovanje.


Njega su, pored još nekolicine devojaka, optužile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje su podelile svoje potresne ispovesti, a vrlo brzo su se javile njihove kolege i druge poznate ličnosti s porukama podrške. Među njima je i Branka Katić, koja je i sama bila Aleksićeva učenica.


Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se, jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi — počela je glumica.

Ona se osvrnula na svoje dane u Aleksićevom studiju i podelila neke prilično uznemirujuće detalje.

Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksic, znam o kakvom se mentalnom maltretmanu radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja s bendom Zabranjeno pušenje, u Hitu meseca, a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima — pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina “probija sisama kroz svet”… — ispričala je Branka.

 Ja sam samo dve godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu “Nije lako sa muškarcima”. Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli… To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio — napisala je Branka Katić.

Mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja sećam kao mentalnog nasilja. Nadam se da će nadležni utvrditi sve nephodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre — rekla je naša velika glumica.

( Izvor: Glossy, zena.blic.rs )