ČIM IH PRIMETITE, TRK PO VITAMINE! 5 neobičnih signala da vam je oslabio imunitet koje MORATE shvatiti ozbiljno

Ne čekajte da se razbolite da biste radili na svom imunom sistemu — prepoznajte u kakvom je stanju vaš organizam i što pre ga ojačajte


Imunitet je veoma važan u našem svakodnevnom zdravom životu, a naročito u trenutku kada se svet bori sa pandemijom i stiže sezona gripa.

Lekari objašnjavaju da su ovo signali po kojima ćete znati da li je oslabio, a mi vam donosimo i namirnice koje bi trebalo da jedete da biste ga ojačali, piše Mondo.

“Pukotine” u uglu usana

Ako vam se na spoju usana pojavljuju male pukotine, koje ne moraju izgledati kao ozbiljne “ranice”, to je signal da je imunitet pod stresom. Fale vam vitamini i minerali.

Stalni simptomi prehlade

Osećate se izmoreno, kašljucate, kijate, šmrckate? Ako niste bolesni, imunitet pokušava da vam kaže da je oslabio.

Rane vam sporo zarastaju

Posekli ste se na papir, pocepali zanokticu ili ste se negde ogrebali, a ta povreda nikako da prođe iako nije bila “dramatična”? Sporo zarastanje je tipičan znak oslabljenog imuniteta, a brojni vitamini, prvi među njima vitamin C, pomažu koži da se brzo izbori sa problemima.

Krvare vam desni

Problemi sa zubima veliki su izazov za imuni sistem, pa ako vam krvare desni, posetite zubara i pojačajte oralnu higijenu.

Stalno ste umorni

Stres koji doživljavamo na poslu ili u privatnom životu zaista može negativno uticati na imunitet, jer nam oduzima energiju. Probajte da umanjite stres, a da povećate odmor i fizičku aktivnost.Veliki deo jesenjih namirnica obiluje antioksidantima, koji su veoma korisni za borbu protiv raznih bolesti.

( Izvor: Mondo.rs )