Da li biste probali Bentley med?

Bentley brend je upravo predstavio svoju prvu kolekciju meda. Postavljene na ivici Bentley proizvodnog pogona, dvije nacionalne košnice u kojima se nalazi 120.000 britanskih Apis Mellifera pčela, proizvele su svoj prvi med.

Bentley ga je pretvorio u svoj novi proizvod, Bentley Honey i prodaje više od 100 teglica.
Pčelari Bentley brenda, sakupljali su saće iz košnica i potom ga vadili okvir po okvir. Proces je nastavljen pažljivim jceđenjem i filtriranjem meda iz svakog okvira saća, a potom i njegovim dekantiranjem u pojedinačne teglice.

Motivacija kompanije za postavljanje prvih košnica bila je bolja upotreba njihovog raspoloživog prostora i doprinos lokalnoj biološkoj raznolikosti. Oni su uzeli širok spektar polena iz divljih cvjetova na svom terenu i iz lokalnog sela, a rezultat je definitivno pozitivan, sa veoma plodnom prvom turom.
Ako se pitate zašto idu ovim pravcem, Bentley brend je izjavio da su njihove ambicije da postanu najodrživiji proizvođači luksuznih automobila, što se odražava na lokaciju njihovog proizvodnog pogona i poslovanje.

Legendarna pažnja kompanije prema detaljima odražava se i u teglama i ambalažom koju su koristili za pakovanje meda. Naljepnice za teglice kreirao je dizajner enterijera kompanije Bentley, Luis Mekalum. Inače, ova prva kolekcija meda će biti podjeljena sa kolegama, dok će nekoliko teglica biti iskorišćene kao unikatni pokloni VIP gostima.
(Nezavisne novine)