Da li će ostajanje kod kuće zbog korone izazvati novi BEJBI BUM?

Pročitajte procene stručnjaka – da li više vremena kod kuće znači i više vremena u krevetu?

Izvor: : Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Avril Morgan

Širom sveta, milioni ljudi se nalaze u samoizolaciji zbog korona virusa, ne izlaze ili izlaze veoma retko i najveći deo vremena provode kod kuće.

Britanski mediji pišu da će to možda izazvati novi “bejbi bum”, odnosno da će ostajanje kod kuće dovesti do većeg broja trudnoća širom sveta do kraja godine.

“Ovakvu situaciju zapravo nikada do sada nismo imali. Vreme koje će parovi provesti kod kuće meri se potencijalno u mesecima, pa je veoma verovatno da će porodilišta za devet meseci imati više posla nego uobičajeno,” prenosi britanski “Metro”.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok nedavno je na Twitteru napisao nešto veoma slično.

“Iz ugla ministra zaduženog i za porodilišta, baš se pitam koliko ćemo posla imati za, recimo, devet meseci,” napisao je on na Twitteru.

“Metro” navodi da će neki parovi bebu dočekati kao veoma dobrodošlo iznenađenje, dok postoji i verovatnoća da će mnogi drugi više biti zabrinuti, zbog finansijske neizvesnosti i stresa koje vanredno stanje nosi sa sobom.

Šta vi mislite? Recite nam u komentarima!

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, a ovog vikenda je uvedena nova mera – zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.