Da li je i vašoj vezi potreban pojas za spasavanje?

Osjećate se nesigurno u vezi? Niste sami. Mnogo ljudi drže se svoje veze kao pojasa za spasavanje. Ta snažna potreba za utišavanjem strasti i emocija može ih spriječiti da stvarno procijene koliko njihovi odnosi odgovaraju stvarnim potrebama.

Da bismo vam pomogli da razumijete ulogu nesigurnosti u svojoj vezi, razmotrite sljedeće stvari…#1 Nemate vremena za zajedničke aktivnostiAko se gotovo uvijek događa da nemate vremena jedno za drugo, za zajedničke večere, putovanja, kino i slične aktivnosti, zapitajte se zbog čega je to tako i kako možete promijeniti taj opasni stereotip.
#2 Prestali ste da komunicirate i da se smijete zajednoVaši dogovori su postali logističkog tipa, a razgovori se odvijaju samo u prolazu? Ili ćete uskoro morati da sjednete i da ozbiljno porazgovarate ili će neko od vas dvoje potražiti partnera za komunikaciju na nekom drugom mjestu.
#3 Mislite da bi on bio savršen kad bi samo….Ako zanemarujete kvalitete svog dečka, a vidite samo mane, dobro razmislite zbog čega ste uopšte s njim u vezi.
#4 Uvijek ste spremni za svađuSve što vam spomene u vama izaziva grrrrrr…. reakcije. Ako ste oboje uvijek napeti, mrzovoljni i stalno se svađate, vjerovatno su problemi dublji nego što želite sebi da priznate.
(Ljepota i zdravlje)