‘Da nije bilo spremačice, ne bi me ni videli’

‘Doktorka skočila na stomak da ubrza porođaj, jer ih, zaboga, ta žena čeka”, ispričala je svoju priču sa porođaja jedna mama.

Noć, 3:30. Puca vodenjak. Treća beba, odavno prošao termin.

Odlazimo u porodilište u Novom Pazaru. Doktor koji je radio me ostavi pod bolovima. Mogu da čekam prvu smenu, ne kukam od bolova. Ne idem kod njega privatno, pa ga i ne zanimam.

'Devojčica je izašla tako mala i sitna, a dečak se zaglavio': Priča sa porođaja mame iz Šapca

Ujutru na ctg-u ravna crta, uspavala se beba. Doktor pregleda, procenjuje da mogu još da čekam, ima hitnije porođaje.

Daju mi indukciju. Oko 13h beba kreće. Da nije bilo spremačice, ne bi me ni videli. Krenuli su na carski, pa ih je žena čekala omamljena.

Stavljaju me na sto, babica kaže da mi odlično ide, da bi mi doktorka skočila na stomak da ubrza porođaj, jer ih, zaboga, ta žena čeka.

Naravno da nisam umela da guram uporedo sa njom. Kada se ona izmakne kažu da sam super, kad mi skoči na stomak izbije mi vazduh.

Beba se rodila, hvala Bogu, savršeno zdrava, 4 770 g i 64 duga. Porođaj je bio na suvo, jer je sva plodova voda istekla, čekajuci da se neko smiluje da me porodi, jer nisam išla ni kod koga od njih privatno.

Pročitajte i…

'Kad mi kažu da nijedan porođaj nije isti, U PRAVU SU': Mama Biljana o svoja četiri porođaja u Višegradskoj 'Dečak je rođen teget, nije odmah zaplakao i imao je pupčanu vrpcu obmotanu oko vrata 5 puta': mamina priča sa prvog porođaja 'Nisam znala da dišem pravilno, ali sam znala da vrištim kao ranjena životinja' - iskustvo mame sa prvog porođaja 'Bila sam kao vojnik koji ćuti i radi svoj zadatak' - porođajno iskustvo jedne pripremljene mame

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju – ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici – YuMama