Da sve PRŠTI od strasti: 5 vežbi za bolji seks

Za dobar seks je najvažnije da među vama ima privlačnosti, ali pored toga, određene vežbe mogu da pomognu da “akcija” bude još bolja!


Izvor: Guliver/Getty Images/Vasyl Dolmatov

Bilo kakva fizička aktivnost je dobra za vas – pre svega za zdravlje, ali kada govorimo u kontekstu seksa, činjenica je da će redovni treninzi poboljšati izdržljivost. Međutim, određene vežbe mogu da vam pomognu i da budete gipkiji, a samim tim i da uživate u više različitih poza.

I ne samo to – da biste se uzbudili, u telu se odvijaju slične funkcije koje se odvijaju kada vežbate, pa naučnici tvrde da vežbanje može da “pojača doživljaj” tokom odnosa.

Posebnu pažnju obratite na vežbe za karlične mišiće, a evo i koje vežbe tačno stručnjaci predlažu da radite, da biste više uživali u seksu.

1. Izdržaj – 20 sekundi

Ne treba posebno da vam objašnjavamo – stanite u položaj kao za sklekove, a zatim se spustite tako da budete oslonjeni na podlaktice. Trudite se da vam kičma bude prava, i ostanite u tom položaju 20 sekundi.

2. Gluteus most – 15 ponavljanja

Lezite na leđa, stavite ruke pored tela, a noge savijte u kolenima. Odižite zadnjicu od poda i to ponovite 15 puta. Na ovaj način ćete ojačati mišiće zadnjice, ali i karlične mišiće.

3. Skok-čučanj  – 10 do 15 ponavljanja

Definitivno će vam ova vežba pomoći da budete izdržljiviji!

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena, a ruke pored tela. Zatim se spustite u čučanj, podižući ruke ispred sebe. Nakon toga skočite uvis, pa čim se dočekate na stopala, ponovo se vratite u čučanj.

4. Kegelove vežbe – zadržavanje 5-10 sekundi

Nema potrebe da objašnjavamo da jači karlični mišići znače i jači orgazam!

Prvo što treba da uradite je da “identifikujete” karlične mišiće, tako što ćete stegnuti mišiće kao kada želite da zaustavite mokraću.

Zadržite ove mišiće stegnute oko deset sekundi, pa iih onda opustite na deset sekundi. Ako vam je to previše, počnite od pet sekundi, pa vremenom povećavajte.

5. Sklekovi – 10-15 ponavljanja

Okrenite se licem prema podu, oslonite na šake i stopala, pa spuštajte telo gotovo do poda. Vodite računa da vam leđa sve vreme budu prava.

Ova vežba jača celo telo, pa je idealna za one koji vole da eksperimentišu i probaju različite poze.

Radite ove vežbe redovno i vremenom ćete videti poboljšanje. I još nešto – nije loše ni da vežbate pre sam odnos, jer su istraživanja pokazala da se žene koje vežbaju pre seksualne aktivnosti lakše uzbude.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.