Desetka iz LJUDSKOSTI: Policajac iz Sombora othranio 17 dece!

Čovek koji zaista zaslužuje divljenje, policajac iz Sombora, othranio je 17 dece, a u tome su mu, kaže, mnogo pomogle supruga i dve ćerke!


Izvor: Guliver/Getty Images/ThitareeSarmkasat

Već godinama svakodnevno oblači policijsku uniformu i brine se o bezbednosti svojih sugrađana. Ovoga puta, Somborac Miladin Banjac pohvaljen je zbog ličnog podviga. Кroz njegovu hraniteljsku porodicu je prošlo sedamnaestoro dece.

Miladin Banjac je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je hraniteljstvom počeo da se bavi u februaru 2012. godine da je tada u njegovu prodicu došlo dete od šest meseci.

Ističe da dolaze deca različitih uzrasta, bebe ali i stariji.

Кako je rekao, obično u jednom trenutmku brinu o jednom detetu, da bi ogli da mu pruže svu pažnju, ali bilo je i slučajeva da je tu više dece istovremeno – najviše četvoro.

Posebno je ponosan što sa svima održava komunikaciju i nakon što odu, a jedno dete je i krstio.

Prema njegovim rečima, najteži su rastanci, ali mu je drago kad vidi da deca idu u dobru porodicu gde će dalje nastaviti život.

Na pitanje koji je posao teži, policajca ili hranitelja, Miladin je rekao da oba posla zahtevaju mnogo odricanja i obaveza, ali da je hraniteljstvo ipak teže.

Nedavno je dobio i priznanje od ministra unutrašnjih poslova. Zahvalan je na tome, ali, kako navodi, najvažnija mu je dečija zahvalnost i njihova želja da dođu opet da ga vide.

Miladin Banjac je rekao da hraniteljstvo zahteva da se uključi cela porodica, a njemu mnogo pomažu supruga i dve ćerke.