DNEVNA SOBA MORA DA IMA OVO DA PRIVUČE SREĆU I NOVAC: Ako držite fotografije, pazite na tešku grešku!

Jedan starinski običaj ima posebno značenje!

Izvor: Shutterstock

Dnevna soba je centar porodičnog života i zato joj se u feng šui uređenju poklanja posebna pažnja. Ako se uredi po pravilima, privlačiće novac i blagostanje.

Generalno, ona treba da bude dobro osvetljena, da deluje udobno i ostavlja utisak topline i dobrodošlice. Što se tiče sedenja, bez obzira na to da li imate dvosede,trosede i fotelje ili klasičnu ugaonu  garnituru, najvažnije je da svi ljudi koji sede udobno budu postavljeni tako da mogu da vide ko ulazi u sobu.

Bilo bi dobro da od samog ulaska pa do centra sobe nema nikakvih prepreka, jer kao što bi gost prošetao od vrata do mesta za sedenje tako će i energija blagostanja moći lako da kruži ovom važnom prostorijom. Zato je idealno da smestite garniture i fotelje naslonima uz sam zid a da centar ostane prazan.

Svi vole da u dnevnoj  sobi drže lake police, ali ako želite da tu smestite i knjige, najbolje je da odaberete ormariće sa staklenim vratima. Naravno, time se u startu izdvaja nešto veći novac ali pomislite samo na sve one sate koje ćete uštedeti na čišćenju knjiga u koje se uvukla prašina. 


Izvor: Shutterstock

Sa stanovišta privlačenja obilja, poznavaoci drevne veštine uređenjaupozoravaju da će sve što deluje neuredno loše delovati na energetske tokove, a baš tako mogu izgledati police pretrpane knjigama. Zato na otvorene police stavite zelene sobne biljke, one su odličan “feng šui lek”. 

Najveću grešku mogu da naprave oni koji vole da u dnevnoj sobi drže porodične fotografije. Naime, ako želite da privučete novac i boljitak, neophodno je da imate slike baš svih članova porodice koji u domu žive. Ne smete nikoga preskočiti, čak i ako se mladi tinejdžeri bune protiv ovakvog “staromodnog običaja” i protestvuju što su im slike izložene. 

I na kraju, obratite pažnju na još jednu stvar: na slikama, svi moraju biti raspoloženi i nasmejani!

Izvor: Lepa&Srećna