DOK ČEKA 11. DETE, PRAVI PLANOVE ZA 12: Ima najveću i najsrećniju porodicu na svetu, a njen plan štednje je dirljiv

Za 12 godina braka, rodila je desetoro dece, a jedanaesto stiže u decembru…


Izvor: Instagram/littlehouseinthehighdeser

Neobična živoitna priča Amerikanke koja u 36. godini čeka 11. dete, a želja joj je da ima još jedno! 

Kortni Rodžers se 2008. godine udala za sveštenika Krisa Rodžersa (32), sa kojim je za 12 godina braka dobila desetoro dece – šest dečaka i četiri devojčice. Ali tu nije kraj. Na putu je i 11!

Ova vedra plavuša je 33. nedelji trudnoće, a par čeka devojčicu koja bi, ako sve bude išlo po planu, doći na svet 19. decembra.  Biće to njihova prva beba rođena u zimskim mesecima, pa će zbog nje i proslava Božića biti još posebnija. Kortni i Kris, inače, svake godine na kupovinu božićnih poklona za decu potroše više od 100.000 dinara.

“Drago nam je što opet čekamo bebu. Nervozna sam bila u početku trudnoće jer sam imala dva spontana pobačaja u prvom tromjesečju, ali sada sam u 33. nedelji i jako smo uzbuđeni. Jedva čekam da našu malenu držim u naručju”, rekla je Kortni, piše “San” koji navodi da se ova mama ne pridržava smernice SZO da između dva porođaja treba da prođe od 18 meseci do dve godine.

“Nije bilo komplikacija i sve vreme sam se osećala dobro, iako je termin za rođenje ove bebe isti kao i za onu koju smo izgubili pre četiri godine. Laknulo mi je kad sam čula otkucaje njenog srca. Nikada nisam imala više od tri dečaka ili devojčice zaredom pa je ovo novi rekord, jer je ona četvrta devojčica. Deca su tako uzbuđena“, poručila je.

Tako velika porodica je izvor neizmerne radosti, ali i izazovi su veliki. Prvenstveno oni finansijski. Kako kaže, mesečno za hranu troše oko 125.000 dinara, decu školuju kod kuće, a za prevoz koriste kombi sa 15 sedišta. Napravili su ove godine plan štednje, pa su rešili da više ne jedu van kuće što je značajno smanjilo njihove troškove.

Zbog obaveza oko dece ovi roditelji mogu sebi da priušte samo jedan izlazak godišnje. Mama Kortni svakog jutra ustaje oko sedam časova i 30 minuta, sprema doručak koji se poslužuje oko osam sati. Starija deca obavljaju kućne poslove i pomažu u sređivanju nakon doručka, a pre početka nastave. Pripremaju sebi sendvič za ručak ili jedu ostatak od večere.

“Želimo da imamo 12-oro dece, odnosno porodicu sa 14 članova. Moj suprug je najstariji od desetoro braće i sestara pa smo se pre venčanja dogovorili da ćemo imati barem toliko dece. Imati nekoliko dece odjednom u pelenama i mnogo kolica za nas je normalno”, istakla je Kortni.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.