E, sad smo sve čuli! Danas je DAN LJUBAVNIKA, evo KO i KAKO GA PROSLAVLJA

Čak i oni smatraju da imaju pravo na svoj praznik…

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/katiafonti

Sutra je Dan zaljubljenih, svetski praznik ljubavi koji se kod nas praznuje i kao Sveti Trifun. Bombonjere u obliku srca, poklončići, poruke i “ušećereni” izlivi ljubavi razmenjuju se širom planete…

I dok opšta ljubavna euforija raduje polovinu čovečanstva (mahom mlađu generaciju), druga polovina ne vidi ništa iskreno u ovom prazniku. Kako kažu, ljubav se ne slavi samo jedan, već 365 dana godišnje, a 14. februar je samo prilika da “ispraznite” džepove.

Dan ranije, 13. februara, u velikom broju zapadnih zemalja obeležava se i jedan drugi praznik koji, na neki način, ima veze sa ljubavlju.

Reč je o Danu ljubavnika, odnosno prazniku koji slave svi oni koji su u tajnim vezama sa “zauzetim” osobama. Jednom rečju, preljubnici!

Prema istraživanju kompanije “Seeking Arrangement”, najvećem svetskom vebsajtu za upoznavanje, Dan ljubavnika je dan kada oženjeni muškarci slave one “druge žene” u svojim životima tako što ih vode u esktravagantne hotele i na romantične večere.

Kako neće moći da budu sa ljubavnicama na Dan zaljubljenih (jer će ga provesti sa svojim suprugama i devojkama), ovako im ne neki način “izjavljuju ljubav” i daju do znanja da imaju posebno mesto u njihovim životima.

Iako statistike pokazuju da muškarci varaju više nego žene, ipak ne može se zanemariti da postoji i značajan broj dama koje imaju afere. Kako su studije pokazale, žene su samo bolje u prikrivanju svojih “vanbračnih aktivnosti” od muškaraca. One, pak, mnogo ređe proslavljaju ovaj praznik.