Eksperti otkrivaju zašto vam se bivši partner nastavlja javljati nakon prekida

Stranica Huffpost otkriva zašto se vaš partner ili partnerica, koji je odlučio prekinuti vezu s vama, ponovo javlja i želi uspostaviti kontakt. Također, utvrđuju da li je potrebno odgovoriti te koje činjenice morate uzeti u obzir ako odlučite nastaviti kontakt.

Ako je vaš partner prekinuo s vama te se nastavlja javljati onda kada ste već odlučili nastaviti dalje, vrlo je vjerovatno da će vas cijela situacija stresirati.

“Najvjerovatnija činjenica jeste da se prisjeća veze i da mu nedostajete. Moguće je i da mu nedostajete zbog seksa ili zbog osjećaja usamljenosti, ali je vrlo moguće da jednostavno želi biti vaš prijatelj”, kazala je psihologinja Samantha Rodman.
Ako se vaša veza završila na ružan način, moguće je da se vaš bivši partner osjeća krivim zbog nečega što je uradio te se pokušava iskupiti tako što će pokušati održati normalan odnos s vama. Još jedna od vrlo mogućih opcija jeste činjenica da vi i vaš bivši imate veliki broj zajedničkih poznanika i prijatelja te on želi izgladiti odnos kako se ne biste doveli u neugodnu situaciju ako se negdje sretnete.

Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi raščistiti stvari nakon prekida te se zato javlja.
“Veoma je vjerovatno da se pokušava javiti kako bi razjasnio šta se desilo, zašto ste prekinuli te kako biste mu pomogli da lakše svari prekid i složi stvari u svojoj glavi”, rekla je terapeutkinja Anna Poss dodavši kako je moguće da vas on pokušava ponovo osvojiti.

Ipak, uzmite u obzir da je vašem bivšem možda dosadno te želi ispuniti vrijeme nečim pa vam se zato javlja. Eksperti tvrde kako ne trebate trošiti previše vremena na razmišljanje o tome šta vaš bivši želi od vas, potrebno je da mu se obratite i direktno i jasno raščistite stvar.
Naposljetku, treba da znate da imate svako pravo da ignorišete poruku vašeg bivšeg partnera, posebno ako bi daljnji kontakt mogao naštetiti vašem psihičkom zdravlju. S druge strane, ukoliko je veza koju ste imali bila zdrava i dobra, onda odgovorite na poruku i pokušajte razjasniti stvari na prijateljski način.
(Klix)