Evo kad možemo da očekujemo NAJSNAŽNIJI talas korone

Jasno je da će naredni meseci biti izuzetno teški, pa se pripremaju kapaciteti za prijem pacijenata u Srbiji


, Shutterstock

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obratio se javnosti nakon sastanka sa svim direktorima kovid bolnica. On je kazao da je situacija s virusom korona pod kontrolom, ali je otkrio i kada će najjače “udariti” jesenji talas.


Imamo dovoljno kapaciteta za sve pacijente obolele od korone, reorganizovali smo se u Beogradu. Pojedini pacijenti će iz drugih gradova biti premešteni u Beograd, ali kapaciteti nisu popunjeni, sve je pod kontrolom. Ljudi iz Šapca, koji su u privremenom šatoru i vojnim bolnicama, biće premešteni u bolnice, takva je situacija i u Novom Pazaru i njih ćemo prebaciti u bolnice — rekao je Lončar nakon sastanka.


Ima više pacijenata koji su za respirator, teški oblici bolesti, imamo dovoljno kapaciteta, ali moramo voditi računa i brinuti o tim ljudima i raditi na tome da se taj broj smanji. U Areni će biti spremno 200 mesta za respiratore, u susret novembru, ukoliko bude bilo potrebe i takvih scenarija. Apelujem da nema opuštanja, moramo biti pripravni za sve ono što može da se desi — rekao je Lončar.

( Izvor: Večernje novosti )