Evo kako da rešite problem! Nikako nemojte raditi OVO!

Ljubavni par,

Svađe često pomognu da svi problemi koje skrivate u sebi izađu na videlo.Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smete ignorisati i morate ih rešiti kako se svađe ne bi ponavljale.

1. Finansije

Prema statistikama, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje finansijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

2. Porodica

Ne smete tolerisati kada partner vređa vaše roditelje. Postoji granica koju partner ne sme prijeći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto važi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povredili.

3. Kućni poslovi

Ako podela obveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obvezno pokušajte da ga rešite, nemojte ga ignorisati. Kućni poslovi trebalo bi da se dele na pola, stoga recite svom partneru kako je vreme da ozbiljno razgovarate o tome.

 

4. Seks

Potrebno je pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan za s*ksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekidati rečenicom: “Šta to radiš, ovo je grozno”, jer time rušite njegovo samopouzdanje.

5. Izgled i inteligencija

Reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorite nešto što ne mislite. Kada vam izleti takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to izrekli u besu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerisati uvrede.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Zadovoljna hr)