Evo kako da vaš dom postane mirisna oaza!

Od bacanja smeća na vreme do čišćenja kuhinje – sve su to načini kako kuću održavati čistom, ali bez obzira na trud ona ponekad neće mirisati sveže kako bismo želeli. Jednom kad te uobičajene savete preškrabare s liste, iskoristite još nekoliko trikova koji će vaš dom pretvoriti u mirisnu oazu.

OSVEŽITE KANTU ZA SMEĆE U KUHINJI

Nemoguće je izbeći neugodan miris iz kante za smeće, posebno ako ste kuvali ribi ili čistili luk. Ali, možete na dno kante staviti par listova papira koji će upiti svu tekućinu, a mirisnu maramicu možete staviti ispod kante za smeće kako bi neutralizovala sve neugodne mirise.

OČISTITE MAŠINU ZA SUDOVE SIRĆETOM

Ako se iz vaše mašine za sudove širi neugodan miris, uključite pranje bez posuđa, ali stavite dve šoljice sirćeta umesto praška. Svi neprijatni mirisi će nestati, a uklonićete i nagomilani kamenac.

OSVEŽITE SUDOPERU LIMUNOM

Ako želite brzo rešenje za odvod u sudoperi, dodajte u njega malo narendane korice limuna ili narandže i momentalno ćete dobiti svež miris.

AKTIVNI UGALJ ĆE OSVEŽITI SVAKI KUTAK

Stručnjak za čišćenje, Melisa Mejker, podelila je jedan odličan trik za celo domaćinstvo: Mali filteri od aktivnog uglja. On će upiti sve mirise, od onih u torbi za teretanu do onih u kuhinjskim ormarićima. “Odlično će služiti bilo gde, a posebno u kantama za smeće i malim kutijama”, dodala je Maker.

U VODU DODAJTE MIRISE I PUSTITE DA SE KUVA

Ako želite da vaš dom odmah savršeno miriše, u vodu stavite začine i bilje i pustite da se kuva, a miris kuće će biti neodoljiv. Za ove hladnije dane birajte začine poput cimeta i narandže.

OSVEŽITE FOTELJE I KAUČ

Uzmite bocu s raspršivačem i u nju stavite malo votke, pa nežno pošpricajte po nameštaju. Votka deluje kao prirodni dezodorans i neutralizovaće većinu neprijatnih mirisa.

(Stil.kurir.rs/Ordinacija.hr)