Evo kako možete sami da napravite PRIRODNE MIRIŠLJAVE sveće za svoj dom (UPUTSTVO)

Kako da napravite svećice od kore limuna ― odličan i jednostavan trik za vaš dom…


Kada sami želimo da prođemo kroz procese pozitivne transformacije, potrebno je da transformišete svoje navike, ali i svoj životni prostor koji jednako oslikava vaše stanje u duši, piše Lovesensa.

Očišćen prostor jednako je pročišćena energija. Zašto ne bismo živeli život sa što manje otpada, a što više prostora i dobre energije?

To je tajna Zero Waste koncepta ― život sa što manje otpada, proveren način d aočuvamo planetu i pretvorimo svoj dom u oazu sreće i urednosti.

Zero Waste koncept nudi razne “uradi sam” kućne projekte, od najjednostavnijih do onih komplikovanijih. Ako svakog dana napravite bar jedan, dovoljno ćete učiniti za sebe i svoje okruženje.

Na primer, umesto plastičnih kesa koristite platnene cegere ili mrežice, prestanite da koristite plastične posude za jednokratnu upotrebu, napravite sami kozmetiku bez plastike i hemikalija, napravite prirodna sredstva za čišćenje doma…

Postoji bezbroj zanimljivih i korisnih stvari koje možete sami a napravite od prirodnih sastojaka i tako uštedite novac, smanjite otpad i doprinesete očuvanju prirode.

Predstavljamo vam jednostavan, a predivan i mirišljiv projekat koji će vam se siuro dopasti.

Napravite sami, na jednostavan način, sveće od korice limuna i pčelinjeg voska.

Pčelama je potrebna energija Sunca kako bi stvorile pčelinji vosak, pa kada zapalite ove sveće u svom domu dobićete predivnu svežinu i unećete u prostor najdivniju energiju prirode.

Podloga ove sveće je kora limuna, a najažnija stvar je što u ovoj sveći nema toksina i hemikalija, već samo prirodnih i opuštajućih mirisa. Takođe, kora limuna nakon što iscedite limzunadu neće završiti u kanti za otpatke, već će postati super korisna stvar.

Još jedna prednost je što zapaljen pčelinji vosak otpušta negativne jone. Pozitivni joni u vazduhu sadrže bakterije, alergene, viruse, dok negativni uništavaju toksine i pročišćavaju vazduh u domu.

Za pravljenje ovih prirodnih svećica potrebno vam je:

organski pčelinji vosak

organski limun

drveni fitilji

novina koje pokrivaju radnu površinu

Priprema:

Limun isecite na polovinu, iscedite ga, dobro ogulite unutrašnjost i sačuvajte kore. Unutrašnjost kor elimuna treba da bude suva i bez pulpe. Istopite na srednjoj temperaturi pčelinji vosak i sipajte ga ukore limuna kako biste mirus citrusa obogatili mirisom meda. Ako želite, miris možete dodatno ulepšati tako što ćete u rastopljeni pčelinji vosak dodati i malo koksovog ulja.

Iscite fitilj tako da bude dovoljno dugačak da dotakne dno limunove kore i dovoljno viri na površini. Ubacite fitilj u vosak dok se ne stvrdne.

Ostavite sveće da odstoje od 6 do 12 sati, kako bi se dovoljno stvrdnule i očvrsnule. Što ih duže ostavite da stoje, duže će goreti.

Uživajte u prelepom mirisu i uz pomoć ovih prirodnih svećica napravite romantičnu atmosferu u svom domu i pročistite vazduh.

Sveće možete koristiti i tokom meditacije. Miris će vas dovoljno opustiti.

( Lovesensa.rs )