Evo na koje sve načine ga možete koristiti!

Proizvod za koji mnoge žene nisu sigurne i zaobilaze u širokom luku, neke su ga možda i isprobale pa nisu bile zadovoljne, a treće su zagovornice i redovno koriste šampon za suvo pranje u svojoj bjuti rutini.

Najčešće se radi o spreju, na čijem pakovanju piše “dry shampoo”, upakovan je u bočicu nalik laku za kosu, ali umesto prozirnog i lepljivog laka, iz nje se rasprši nešto nalik razređenom puderu.

Kako ispravno koristiti šampon u spreju?

Za dobre rezultate, važno je raspršiti ga s udaljenosti od otprilike 15 centimetara. Umesto da prskate veliku količinu šampona odjednom, savetuje se da se kosa podeli i da sprej prtiskate pomalo – zahvatajući deo po deo kose. Od korena prema vrhu.

Ako vam je kosa masna samo pri korenu i na šiškama, nanesite šampon samo na te delove. Na kraju krajeva, suvi šampon upravo to radi – upija višak masnoće.

Za još bolji efekat, stručnjaci savetuju da jednom rukom pomaknete kosu dok sa drugom špricate suvi šampon, kako bi se njegovi sastojci što bolje rasporedili po vlasima. Na kraju možete očešljati kosu četkom ili češljem kako bi uklonili višak prema vrhu kose.

Suvi šampon u puderu

Ova vrsta suvog šampona preporučuje se za vrlo gustu, kao i vrlo masnu kosu. Ovaj proizvod je mnogo više koncentrovan, bolje isušuje i upija masnoću.

On se, za razliku od onog u spreju, nanosi direktno na koren, krenite odmah na onim delovima gde je kosa najmasnija. Ostatak je najbolje otresti rukom nakon što okrenete glavu prema dole, možete i ovde koristiti hladan vazduh iz fena.

Kako još koristiti suvi šampon?

Ako imate tanku kosu, bez volumena, nanesite malo suvog šampona na teme, kako bi se rešili osećaja da vam je kosa zalepljena uz glavu i kako biste je podigli u korenu.

Ako želite da se vaša kosa izgleda bujnije, nanesite proizvod od sredine prema vrhovima kako bi dobili na volumenu.

Ako imate šiške, sigurno vam je poznato da se one izmaste pre ostatka kose, ako nemate vremena da ih operete – ili celu kosu – možete iskoristiti suvi šampon i naneti ga parcijalno samo na taj deo.

Suvi šampon može vam poslužiti kao trik za stilizovanje frizure, bez korišćenja laka za kosu. Suvi šampon odličan je za popravak lokni ili bilo kakve podignute frizure, a nanosite ga pre stilizovanje kose.

(Stil.kurir.rs/Srbijadanas)