Evo šta je DAVNO SPOJILO Tiku Arsića i Boru Kandića

Tihomir Tika Arsić i Borivoje Kandić, dva velika glumca, preminula su jedan za drugim.


foto: Dragana Udovičić, screenshot

Međutim, to nije jedino što ih sada vezuje. Naime, njih dvojica su zajedno igrali u seriji “Vuk Karadžić” u kojoj je Kandić tumačio lik mladog prosvetitelja i reformatora srpskog jezika Vuka Кaradžića, dok je Arsić igra Branka Radičevića.

Krenuo sam za Podrinje, bio je prvi dan snimanja “Vuka Karadžića”, ali pukne guma na autobusu i ja krenem peške ka hotelu “Banja Koviljača”. Vidim stoji neka gomila ljudi, ne znam ko su, ali im kažem da treba da glumim Vuka Karadžića.

Odmah su me stavili na konja i praćen aplauzima došao sam do mesta snimanja. Iako nepoznat, stigao sam kao zvezda. Posle, kada je serija emitovana, nisam mogao da verujem šta me je snašlo, bila je to nenormalna popularnost. Ta serija je, bez obzira na sve manjkavosti, imala neverovatan odjek.

U to vreme sam živeo u Zemunu i jedne večeri sam u svom ulazu zatekao devojku koja je došla iz Virovitice i tu uporno čekala da bi me upoznala. Moja bivša žena čuva sanduke i sanduke pisama iz svih krajeva Jugoslavije. Naravno, sve to prođe, ali tada sam mislio da sam najvažnija osoba na planeti ― govorio je on u intervjuu za magazin “Gloria”

.

( Gloria )