Evo zašto je dobro da se svi parovi vode ovim pravilom!

Čuveni psiholog Ivanov je napravio dobitnu formulu koja obećava da će bračna sreća trajati zauvek. Nakon godina rada sa bračnim parovima, napravio je metod 2/2/2 koja za cilj ima da održi strast u vezi.

“Želite da tokom celog braka, zadržite romantiku kao na početku veze? Odgovor je zaista jednostavan, idite redovno na sastanke sa svojim partnerom.”

On napominje da je vrlo važno da partneri redovno odvajaju vreme samo za njih dvoje. “Provedite vreme u nekom romantičnom ambijentu, van kuće, dece i obaveza. Ovo će održati stras između vas. Veoma je važno da bar na nekoliko sati zaboraviti na poteškoće i brige, potpuno se fokusirajući jedno na drugo.”

Sve se svodi na jedan jednostavan broj 2 ili pravilo 2/2/2:

  • Provedite jedno veče svake dve nedelje zajedno i izađite na sastanak.
  • Na svaka 2 meseca priuštite samo za vas dvoje vikend putovanje.
  • Na svake dve godine, razdvojite se na nedelju dana. Ovo će dodatno pojačati strast i učiniti da shvate zašto volite da živite sa parterom.

!Brak ne znači da je kraj zabavi”, kaže psiholog. “Izlasci, romantične večere, odlazak u bioskop, to ne sme da nestane kada izgovorite ono “DA”.”

Ponekad je partnerima potrebna potvrda da su oboje srećni i da su njihova osećanja jača nego što su bila pre. Čak iako ste okruženi problemima, izdvojte vreme za vas dvoje. Podsetite se zašto ste zajedno. Ljubav je glavni pokretač. 

Svakako da pravilo 2/2/2 nije lek za sve bračne probleme, ali ako želite da vaša veza bude zdrava, zašto ne biste isprobali ovaj metod?

(Stil.kurir.rs)