Evo zašto je noćna maska za lice važan deo vaše redovne nege! (RECEPTI)

Noćne maske za lice su preparati koje definitivno ne treba preskakati pre spavanja, iz prostog razloga jer neutrališu svakodnevni stres, a ujedno i nadoknađuju sve neophodne materije izgubljene tokom dana. Što pre ih uvrstite u svoju večernju rutinu i videćete da rezultati sigurno neće izostati.

Ako ste mislile da vašem licu nije potrebna noćna zaštita i nega, grdno ste se prevarile.

Noć je idealno vreme za negu, jer vam se tada otvaraju sve mogućnosti za dubinsku negu kože lica.

Noćna maska za lice dubinski hidrira kožu, regeneriše ćelije kože i obnavlja površinski sloj na veoma jednostavan način.

Uloga i specifičnost noćne maske za lice

Da bismo odabrali odgovarajuću noćnu masku , najpre je neophodno da odredimo kakavtip kože ima naše lice. Maske za lice u globalu mogu koristiti svi tipovi, kao i sve starosne dobi. Ne postoji apsolutno ograničenje za upotrebu kada se odaberu odgovarajući aktivni sastojci koje maska sadrži u sebi.

Ukoliko vam je koža suva, odabraćete masku koja je zadužena za produženu hidrataciju. Ukoliko je koža masna, koristićete masku za sakupljanje viška sebuma sa lica, na bazi zelene gline i zeolita. Stariji tipovi će birati masku sa hijaluronom, a mešoviti tipovi kože će birati univerzalnu noćnu masku za lice.

Noćne maske za lice sadrže antioksidanse i minerale koji podstiču stvaranje kolagena i elastina, neophodnih za dužu istrajnost kože.

Kada se pogledate ujutru u ogledalu, utisak treba da bude wow i tada ste sigurni da je maska odradila dobar posao.

Koža lica je posle 7-časovne prekrivenosti jednostavno nahranjena, preporođena, sedefasta i sjajna sa količinom prirodne masnoće koja na njoj savršeno presijava.

Kome je namenjena noćna maska za lice?

Noćna maska za lice nema ograničenje kada je u pitanju njena česta upotreba. Prednost svakako imaju osobe sa zahtevnijim tipom kože, misli se na tačno određeni tip, dok upotreba noćne maske ne može da škodi ni ukoliko se preventivno nanosi. Starosna dob nije merodavni nosilac podele, tako da je mogu koristiti i mlađe i starije osobe, naravno sa njima predodređenim sastojcima.

Osobe koje imaju suvu i osetljivo-suvu kožu, biće slobodne da biraju hidratantne sleep melt maske koje su bogate prirodnim uljima. Ovakve maske će u dobroj meri nahraniti kožu, nadoknadiće izgubljenu vlažnost i podariće neophodnu mekoću i sjaj.

Osobe čija koža je masna i problematična, možda imaju i prednost kada je upotreba noćne maske u pitanju. Poznato nam je da je tokom noći količina izlučenog sebuma najveća i da je to period kada nema drugih štetnih uticaja na nju.

Najbolje od svega je što je noćna maska za lice veoma jednostavna za upotrebu.

Kako se koristi noćna maska za lice?

Postoje određeni uslovi koje bi trebalo noćna maska da ispunjava pre nego što je nanesete na lice:

Njeno dejstvo treba da je umirujuće, sa sastojcima koji na koži neće izazvati reakciju ili iritaciju.Trebalo bi da se lako nanosi i skida, kao i da u sebi ne sadrže bobice koje će dodatno oštetiti ili isušiti kožu, čak ni ona maska koja je zadužena za čišćenje. Rezultati njenog nanošenja moraju biti vidljivi i brzo ostvarljivi.

Pre nego što nanesete večernju masku za lice, potrebno je dobro očistiti lice od šminke i drugih nagomilanih nečistoća. To ćete najbolje uraditi umivanjem toplom vodom i nekim blagim sredstvom za skidanje šminke. Posle umivanja, dublje nečistoće možete odstraniti micelarnim tonikom ili aktivnim kiseonikom.

Noćnu masku nanosite rukama, kružnim pokretima na svoje lice ili četkicom blago utapkavajući u kožu lica. Nanosite je svuda na lice, osim u predelu oko očiju i usana.

Ovakva maska za lice može biti predodređena da stoji tokom čitave noći na licu, dok neke maske jesu noćne, i one se koriste isključivo pred spavanje, ali se skidaju pred sam čin.

Te koje ostaju na licu čitavu noć, su maske koje će se zalepite i one se nakon sušenja, ujutru skidaju kao guma sa lica, dok ove druge jednokratno nanosite na lice pred spavanje u tajanju od 30 minuta, a zatim se ispiraju mlakom vodom.

Kako deluje noćna maska

Noćna maska deluje tako što je koža tokom noći savršeno upije, prodre do najdubljih slojeva kože i nahrani kožu u potpunosti. Ukoliko postoji zasićenost kože, ona masku upije u onoj količina koja joj treba, dok višak maske ostane na površini lica. Upaljene i crvene delove lica smiruje i hladi, naborane šupljine popunjava poput silikona, a masnu kožu hidrira i razvodnjava količinu sebuma, a samim tim i sprečava njegovo razmnožavanje na licu.

Prirodne noćne maske za lice

Noćne maske lice su idealne kada nemate vremena u toku dana da se posvetite svojoj koži lica. A šta je bolje nego i kada u svojoj kuhinji obilujete namirnicama koje vam mogu poslužiti u te svrhe.

  • Kokosovo ulje i ulje od čajevca su odlična kombinacija. Pomešate nekoliko kapi ulja čajevca, koje je inače dobro u borbi protiv akni i bubuljica, sa jednom kašikom kokosovog ulja. Nanesite na celu površinu lica i ostavite da deluje nekih 30 minuta. Nakon toga isperite.
  • Med i paradajz su takođe odlična mešavina ukoliko imate problema sa suvom kožom. Ova dva sastojka u kombinaciji obezbeđuju dobru hidrataciju i vraćaju sjaj suvoj i ispucaloj koži. Izgnječite jedan paradajz i jednu kašiku meda pomešajte. Nanesite na lice, a zatim nakon 15 minuta isperite. Budite oprezni sa ovom maskom, jer paradajz hoće da da alergijsku reakciju.
  • Zeleni čaj i krompirov sok su fantastična kombinacija za masnu i problematičnu kožu, ali i za ujednačavanje tena. Skuvajte dve kesice zelenog čaja i pomešajte sa vodom u kojoj se kuvao krompir. Natopite tupfer tom mešavinom i nanesite na lice. Ne ispirajte tokom noći. Ujutru ćete videti razliku.
  • Noćnu masku za lice možete napraviti i od kvasca, već popularnog u rešavanju mnogih problema sa licem, jer je bogat kompleksom vitamina B. U malu količinu mlakog mleka ubacite četvrtinu kockice kvasca, zatim promešajte. Nanesite na lice i kada se kvasac osuši, isperite mlakom vodom.

(Stil.kurir.rs/Minutzamene)