From Backstage To Runway: Što se dešava iza modne piste?

– Snimanje u backstageu je najbliže mojoj ideji fotoreporterstva i s veseljem sam krenuo u to prije puno godina. Danas u arhivi imam nekoliko tisuća fotografija iza kojih stoje sati i sati rada u backstageu svakog dana Bipa Fashion.hr-a. Ali za mene je to i poseban užitak i zabava. Na ovom projektu svi rade svoj posao vrhunski, svi su vrlo profesionalni, a ja pronalazim način kako da to na najbolji mogući način i prikažem. I tako već godinama! – istaknuo je Ferina.

I dok je na pisti sve organizirano i režirano, iza zavjese ili kulise, u backstageu, odvija se kreativni kaos kao u košnici u kojoj svatko zna svoj posao, ali moraju uvažavati jedni druge je redoslijed postoji. Ferina je ulovio iskrene, emotivne momente, šušur i sve ono što čini reviju, a publika to ne vidi, već uživa vani, sjedi i čeka da pista oživi.

Robert Sever, Zoran Aragović, Branka Donassy, Tihana Harapin Zalepugin, Nika Turković, Nina Mia Čikeš, Josip Tešija, Tomislav Bahorić, Ana Maria Ricov, samo su neka od lica koja su se okupila u prostoru preuređenog kina Urania na otvorenju izložbe.

Iznimno bogata arhiva fotografija tematski je grupirana te je izložba podijeljena u četiri dijela.

“Meet the Models”, Real Heroes”, “Designer`s Cut” i People Behind the Scenes”, na zapanjujuće iskren način prikazuju, kako im i samo ime kaže, modele, modne dizajnere, backstage i produkcijski tim.

Ova izložba, organizirana povodom 30. jubilarne sezone ovog tjedna mode, posveta je svima koji već dugi niz godina sudjeluju u kreiranju modnog događaja.