Gillian Anderson voli kupovati cipele, no ne i preskupu odjeću

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Dress Code: Zakon odijevanja koji su definirali okvire društva

– Moja je mama nosila samo traperice i veste, stoga moda u djetinjstvu nije bila na mom radaru – otkrila je slavna glumica Gillian Anderson za magazin Elle. Tek u tinejdžerskim je danima glumica “otkrila” londonski Camden Road te se zaljubila u lude kreacije po kojima je taj kvart svjetski poznat. Kao mlada djevojka živjela je u Londonu i SAD-u, jer su joj se roditelji selili radi posla.

– Kupila sam si tamo prvu ljubičastu suknju, bila je iznad koljena i velika stvar za mene. Nosila sam je na crvene sandale u špic i rozu majicu. Nosila sam tu kombinaciju u školu, kad sam se vratila kući u Michigan, i svi su me drugačije gledali. Tada sam shvatila koliki odjeća ima utjecaj. U tom trenutku sam počela ozbiljnije razmišljati o modi i odijevanju – ispričala je Anderson.

Kroz godine je imala i niz propusta te joj je žao što je na robu trošila velike novce.

Actor Anderson poses on her star after it was unveiled on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles | Autor: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Za time sam dosta žalila, ne mogu vjerovati da sam potrošila 1400 dolara na haljinu koju nikad nisam odjenula. Tada sam, u svojim dvadesetim godinama, puno zarađivala i imala dečka koji je bio maneken. On mi je otkrio dućane u Los Angelesu za koje nikad nisam čula. U to vrijeme sam isprobavala odjeću bez da sam gledala cijene – prisjetila se glumica.

Iako je zadovoljna stilom, ima jednu haljinu koju neće zaboraviti, jer danas smatra da nije bio dobar odabir.

BAFTA Los Angeles Tea Party 2018 | Autor: O'Connor/Press Association/PIXSELL

– Prije dosta godina, kad sam po prvi puta išla na dodjelu Zlatnoga Globusa, odjenula sam zlatnu haljinu u geisha stilu. Bila sam radi toga na listi najgore odjevenih, mislim da od onda nisam odjenula ništa slično. Danas ne razumijem kako sam mogla tako pogriješiti – ističe Anderson.

Danas zna da je umjerenost najbolji modni savjet i to ne samo u stilu, već i u cijeni, stiliziranju, načinu na koji nosimo odjeću.

– Ništa previše, to je to, klasično, jednobojno, bazično, bez ukrasa i pretjeranog motiva – smatra Gillian.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

Pošto otkriva da ima puno cipela koje skuplja godinama te vjeruje kako će ih uvijek negdje nositi.

– Mislim da ću s godinama postati malo ekscentrična pa ću nositi svoje stare modele cipela, sada ih čuvam – veli Gillian koja ima mnoštvo pari te, naravno, zna da žena nikad ne može imati previše cipela.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Dress Code: Zakon odijevanja koji su definirali okvire društva

POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)