Glumica blista, a tajna nije u skupim kremama i kozmetičkim tretmanima!

Dženifer Garner,

Premda su je u detinjstvu druga deca zadirkivala zbog bledolikog tena, glumica Dženifer Garner (48) kaže da upravo izbegavanju sunca od svoje 20-e godine može da zahvali današnji lep ten.

Besprekorna koža ove 48-ogodišnjakinje možda izgleda kao produkt odlične kombinacije genetike, sreće i skupocenih tretmana, ali Garner se kune kako je za svoj blistavi ten zaslužna isključivo ona sama – jer je upoznala svoju kožu i godinama “osluškivala” njene potrebe.

– Iako sam preko zime bila prilično bleda zbog dana koje sam provodila u zatvorenom pozorištu, iz detinjstva se najbolje sećam plaže i upijanja sunca. Ležala bih dok ne dobijem preplanuli ten – priča Garner, a vreme koje je s porodicom provodila na brodu, kaže, nije pomoglo:

Ona može da se pohvali mladolikim izgledom i licem bez ijedne bore: Recept kraljice Ranije (47) za savršen ten!

– Kad sam bila mlađa, sestre i ja smo provodile mnogo vremena na brodu s roditeljima pržeći se na jakom suncu, zbog čega i danas imam oštećenja na koži – rekla je Garner kojoj je danas misija da sačuva kožu od sunčevih zraka, ali i upozorava druge na njihovu štetnost.

“Kožu su mi spasile kreme s UVA zaštitom”

Glumičin je favorit krema za sunčanje ali ona ističe da ćete, koju god kremu odaberete, telu i koži “napraviti uslugu“.  Kada je u pitanju odabir pravog SPF-a, Garner ističe da treba voditi računa da krema ima oznaku pokrivanja”širokog spektra” što znači da štiti i od UVA i od UVB zraka.

Pravila za savršen kućni pedikir: Za meke pete i perfektne nokte!

UVA su sunčeve zrake koje uzrokuju starenje kože, a UVB zrake uzrokuju njeno izgaranje – objasnila je Garner koja je u jednom intervjuu rekla i da “nikad ne ide u krevet bez skidanja šminke, bez obzira koliko je dan bio dug jer to jednostavno nije opcija ako želite zdravu kožu”.

Pravilo 60 sekundi: Ovom tehnikom vratićete blistavost i mladoliki izgled licu za 7 dana!

– Kad dugo nosite šminku prioritet je skinuti je kad dođete kući. Nekoliko sam puta koristila samo mokre maramice i to je bila katastrofa – rekla je.

Njen odgovor na starenje i gubitak tonusa kože: Retinol i hijaluron

Kao i većina žena koje ga koriste i Garner je, kaže, dugo isprobavala koji joj retinol odgovara, a da joj ne iritira kožu i da nije preintenzivan.

Maska od šargarepe i meda: Melem koji briše bore sa lica! (RECEPT)

– Budući da sam blizu 50-e, retinol mi je zaista najvažniji proizvod za negu ali imam osetljivu kožu pa se od većine proizvoda upalim, počne koža da me svrbi i dobijem fleke po licu – kaže glumica koja svoju kožu “hrani” i s hijaluronskom kiselinom.

– Mrzim da osetim da mi koža gubi elastičnost i da joj se tekstura vidno mijenja – rekla je za Women's Health, a protiv toga Garner se bori s hijaluronskom kiselinom koja vlagu zadržava u koži i koja joj je uz retinol, tvrdi, ključni sastojak u nezi protiv starenja kože.