HRANA POMAŽE ČAK I U TOME! Evo šta treba da jedete da biste se manje znojili tokom leta, a šta NIKAKO ne smete


Ako se često osećate neprijatno zbog prekomernog znojenja, probajte da konzumirate više ovih namirnica i bićete iznenađeni rezultatom


Znojenje je prirodan process kojim naše telo izbacuje toksine, a ono što izaziva neprijatan miris jesu bakterije, koje se hrane tim toksinima.


Kako biste smanjili neugodne mirise na potpuno prirodan način, bez upotrebe dezodoransa i drugih kozmetičkih preparata, morate voditi računa o nivou pH kože, odnosno čitavog organizma, a to se postiže ishranom.


Održavajući pH nivo kože izbalansiranim je suštinski i najvažnije u borbi protiv znojenja, jer bakterije ne podnose bazno okruženje.


Kojom hranom pobediti znojenje?

Možete probati s jabukovim sirćetom, stopostotno organskim, koji ćete nanositi ispod pazuha, kako bi ste smanjili znojenje, tj. oterale bakterije i sprečile neprijatne mirise. Pored jabukovog sirćeta, u područje ispod pazuha možete utrljati sodu bikarbonu.


Takođe, važno je i održavanje pH ravnoteže celog organizma, što će se pozitivno odraziti i na pH nivo vaše kože. Izbacite so, začinjenu hranu, cigarete, kafu, gazirane sokove i alkohol. Neka se vaša ishrana bazira na što više svežeg voća i povrća, a što je sve veoma lako izvodljivo tokom letnjih meseci.


Ako jedete začinjenu hranu, vaše će telo reagovati isto kao što reaguje i na vrućinu. Telu je potrebno da se rahladi. A kako će se rashladiti? Da, naravno, pomoću znojenja!

Napor koji je organizmu potreban da svari začinjenu i masnu hranu, dovešće do preteranog znojenja. Otrovi iz industrijske hrane, kao i iz začina moraju se izbaciti iz organizma i to putem znojenja. Ovakva hrana povećava kiselost organizma, i eto bakterija, kao i neprijatnih mirisa.


Ako povećate baznost vašeg tela, pomoću voća i povrća, citrusnog voća, kao i limunade, smanjićete znojenje, kao i neprijatne mirise.

( IZVOR: ŽENSKIMAGAZIN )