I uz Coronu se može smršaviti, tvrdi Simon Cowell, 9 kg lakši

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Top 10 dijeta u 2020.: Saznajte koja najbolje odgovara vama… 

Šef žirija međunarodno popularnog britanskog showa ‘X faktor', Simon Cowell (60), tijekom odmora na Barbadosu lani je pokazao svoju zavidnu novu liniju. Nakon što je počeo paziti na to što jede i vježbati, izgubio je oko 9 kilograma, odnosno čak 10 centimetara u struku. Kaže kako je to postigao smanjujući unos mesa i izbacivši sav šećer iz prehrane.

Siniša Vuco savjetuje kako smršaviti 

Na dijetu se odlučio nakon što je u listopadu 2017. godine pao na stepenicama u vlastitome domu te zadobio ozljede. Do tada je, kaže, živio životnim stilom vampira, ostajući budan po cijele noći, i do 8 ujutro, pa smatra da je takav životni stil glavni krivac za ozljede koje je pretrpio.  

– Sve što sada radim je da izbjegavam crveno meso, bijelo je u redu. Jedem puno povrća, salate i pijem pivo. Ako ste na dijeti, hranu treba birati razumno, jesti u manjim količinama, no obroci moraju biti zanimljivi i ukusni. Tada je držanje dijete nevjerojatno jednostavno, kaže te dodaje da se sada više i ne osjeća kao da je na dijeti, jer jede zdravo i nije mu teško držati se novog režima prehrane. Priznaje da je zadovoljan time kako dobro izgleda, pogotovo što još uvijek smije popiti svoj omiljeni napitak – Corona Premium Light pivo, naravno u razumnim količinama.  

– Imam puno više energije i osjećam se odlično – kaže slavna TV-zvijezda. Osim crvenog mesa i šećera, na njegovom jelovniku više nema ni mlijeka i mliječnih proizvoda i proizvoda od pšenice, a planira čak i odbaciti ribu.

– Moj prijatelj liječnik preporučio mi je razgovor sa stručnjakom i počeo usvajati neka pravila. Na primjer, bio sam alergičan na dinje i nisam ih jeo. Kad mi je taj čovjek objasnio u čemu je stvar, to je dobilo smisao za mene i tako sam ih prestao jesti. U roku od 24 sata promijenio sam prehranu i od tada nisam posegnuo za namirnicama koje sam odbacio, a osjećam se bolje i izgledam bolje – kaže. 

U prvom času mu nije bilo lako pomisliti da se odrekne nekih namirnica, poput mlijeka. No, ispalo je lakše nego što je mislio, kaže. 

– Nekada sam ujutro jeo jogurt od kravljeg mlijeka, a sad sam ga zamijenio s jogurtom od bademovog mlijeka. Mogu jesti određeno voće, ne sve. Treba biti oprezan, jer ima voća koje sadrži više šećera nego limenka cole.

– Kad usvojite taj obrazac prehrane, zapravo je vrlo lako i vrlo ugodno držati ga se. Lakše zaspim i bolje spavam i budim se, a da se ne osjećam onako umorno kao ranije. Primijetio sam veliku razliku u tome kako se osjećam već nakon tjedan dana novog režima prehrane – kaže Simon. Dodaje kako taj novi način prehrane nerado naziva dijetom, jer nikada prije nije bio na dijeti, niti mu se ovo sada čini kao nešto takvo, već normalan način prehrane koji je usvojio. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Neobična dijeta: mastrubirala je svaki dan i – smršavila 26 kilograma

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)