Idris Elba odgovorio na optužbe da mu plaćaju da laže o dijagnozi koronavirusa

Glumac Idris Elba osvrnuo se nedavno na teoriju zavjere da njemu i drugim poznatim ličnostima plaćaju kako bi lagali o svojim dijagnozama koronavirusa.

Britanski glumac koji je otkrio da je pozitivan na koronavirus nakon što je
bio u kontaktu sa zaraženom osobom na ovakve optužbe odgovorio je na Instagramu, piše CNN.

Neke od poznatih ličnosti, sportaša i političara pozitivni su na koronavirus, čak i bez pokazivanja simptoma, prokomentarisala je slavna reperica Cardi B.

“Da ja naprimjer imam koronavirus, kako bih znala da sam zaražena? Kažu da je
suhi kašalj simptom, pa ako se neko zakašlje, pomislim da je zaražen. Ipak, mnogi košarkaši rekli su da su pozitivni na koronavirus iako nisu imali nikakve simptome. Kako su znali da se trebaju testirati? Mislim da poznatim osobama plaćaju da lažu. Neka i meni neko plati”, poručila je Cardi.

Glumac se nakon njene izjave odmah obratio javnosti i demantirao ove navode.

View this post on Instagram

TSR STAFF: Christina C! @cdelafresh ___ There are a lot of theories about the coronavirus circulating on the Internet and social media right now but #IdrisElba had to hop on IG Live to address one that he felt was directed at him. ___ Following he and his wife Sabrina Elba’s positive diagnoses for the coronavirus, Idris decided to fire back at claims that celebrities are being paid to lie about having the virus. ___ “This idea that someone like myself is gonna be paid to say ‘I’ve got coronavirus,’ that’s like absolute bulls**t,” Idris said. “Such stupidness and people wanna spread that as if it’s like news. That’s stupid…That’s the quickest way to get people sick.” ___ Idris also took the time to address what he called “test shaming,” saying he believed that all people should-click the link in our bio to read more.

A post shared by The Shade Room (@theshaderoom) on Mar 24, 2020 at 10:42am PDT

“Ideja da će nekome poput mene platiti da laže o koronavirusu je apsurdna. To je tolika glupost i laž, a ljudi prenose tu vijest kao da je istinita. Ne razumijem gdje je tu logika”, kazao je Elba.

Danima nakon što je on otkrio da je pozitivan na koronavirus njegova supruga
Sabrina Dhowre Elba potvrdila je da je i ona zaražena, ali da nema nikakve simptome.