Ignorisanje ovih stvari na početku veze kasnije nas “skupo košta”

Kada kažu da je ljubav slijepa, vjerovatno su u pravu jer često ignorišemo neke stvari kod voljenih osoba – i to kasnije “skupo platimo”.

Pročitajte najčešće fraze koje na početku veze ignorišemo, a očigledan su znak da veza neće ići u pravcu u kojem mi želimo da ide.
#1 “Još nisam prebolio/la prethodni raskid”

Ovo je vrlo iskrena izjava i trebalo bi da je shvatite kao “zbogom”, biće bolje za vas. Osim ako ne želite da budete samo osoba za utjehu, vjerovatno je pametnije da stvari sasiječete u korijenu i već na početku prekinete vašu vezu. #2 Osoba koja se neprestalno žali na bivše
Da, ljudi ponekad iza sebe imaju toksične veze, ali obratite pažnju – ako se žali baš na sve bivše partnere, možda je do nje/ga. I imajte na umu da ćete u tom slučaju i vi uskoro biti “luda bivša” ili “ludi bivši”…
#3 “Ne vjerujem u brak”
I to je stvar izbora, ali ako vi vjerujete u brak i želite to u nekom trenutku, onda ovo definitivno nije osoba za vas. I bolje je da to shvatite prije nego kasnije.

#4 “Kada sam ljut/a, razbijam stvari”
Ovakav signal nikada ne bi trebalo da ignorišete. To znači da je vaš partner emocionalno nestabilan, kada u blizini ne bude tanjira da ga razbije, vrlo lako može da uradi vas. Učinite sebi uslugu i bježite što dalje od takve osobe.
#5 Priznaje da ne zna da bude u dugoj vezi
Ne mislite da će sa vama biti drugačije, ne precjenjujte svoje šanse da promijenite partnera. Ako kaže da ne zna da bude u dugoj vezi, to i misli i praktično vas upozorava.
#6 Ne vidi problem u kašnjenju
Kada neko zakasni, obično se za to izvini. Ako vaš partner ne vidi ništa loše u kašnjenju, to je loš znak – ne poštuje vaše vrijeme, sebičan je i očito ne cijeni mnogo druge ljude, niti mu je do toga stalo.

#7 Kaže da mu/joj veza sada nije najvažnija
Ako partner izjavi da mu je trenutno u životu najvažnija karijera ili nešto drugo, a ne ljubav, nemojte da ubjeđujete sebe da se to ne odnosi na vas. I neka vam odmah bude jasno da neće uložiti mnogo truda u nešto što mu/joj nije prioritet…
#8 “Muškarac/žena bi trebalo da…”
Kada pored sebe imate partnera koji ima određena očekivanja od muškaraca/žena, očekuje da se i vi ponašate u skladu sa tim. To ne mora nužno da bude loše, ali ako on misli da je ženama mjesto kod kuće, a vi sa tim niste saglasni, eto problema…
#9 “Ne treba ti neko poput mene”
Ovakva izjava pokazuje da vaš partner ima nedostatak samopuzdanja, a vaša veza će se manje-više svesti na to da ga/je konstantno ubjeđujete da je super i vjerovatno ćete morati da se nosite i sa ljubomorom. Ako to kaže samouvjerenije, u stilu “nemoj da se zaljubiš u mene”, imate posla sa osobom koja je “igrač”.
(Ljepota i zdravlje)