Imunitet stečen nakon preležanog virusa korona PROLAZI!

Profesor Grejem Kuk sa Imperijal koledža kaže da je važno naglasiti da je većina populacije i dalje u velikom riziku.


Naučnici sa Imperijal koledža u Londonu su nakon sprovedenog istraživanja upozorili da imunitet stečen nakon preležanog kovida-19 brzo prolazi. Naime, oni su radili testove na antitela onima koji su već preležali novi korona virus i već nakon tri meseca uočili su pad u imunitetu za čak 26 odsto.

Britanci su imali drugi talas početkom septembra, a naučnici kažu da svega 4,4 odsto tadašnjih zaraženih danas imaju antitela.

Oni pretpostavljaju da imunitet na novi korona virus traje svega par meseci i da su milioni i dalje u velikom riziku, čak i ukoliko su preležali virus.


Druga studija pokazala je da su ljudi koji su imali pozitivan test i pokazali sledeće simptome: kašalj, temperatura i gubitak čula ukusa i mirisa, imali i najjača antitela. S druge strane, stariji i oni koji su imali asimptomatsku infekciju imali su i najslabija antitela.

Profesor Grejem Kuk sa Imperijal koledža kaže da je važno naglasiti da je većina populacije i dalje u velikom riziku, ali je i izrazio nadu da bi, poput drugih korona virusa, reinfekcija novim korona virusom mogla da bude blaža od prvog zaražavanja.

( Kurir.rs/blicžena )