Iz prostora u kome borave deca izbacite oštre oblike i intenzivne boje–smanjuju kreativnost i dobru energiju!

Taj energetski deo vam otkriva Bagua, odnosno energetska feng šui karta. Bagua je, između ostalog, vezana za vašu kreativnu stranu ličnosti i područje u kući u kom borave deca.

Područje Bagua koje je najviše povezano sa kreativnošću, pozitivnom energijom i dobrobiti dece, a to je zapadni deo vašeg životnog prostora. U skladu sa Feng šui verovanjem veoma poželjno bi bilo da se u ovoj oblasti vašeg doma nađu makar neki od feng šui elemenata, kako bi protok pozitivne energije u ovom pordučju bio nesmetan, a mesto gde najčešće borave deca imalo isključivo pozitivnu “auru”.

Pored ovog pravca, svako područje Bagua vezano je da određeni element – metal, drvo, voda, zemlja, vatra. Svaki element ima odgovarajuću boju i oblik, što olakšava unošenje pozitivne energije, odnosno izbor boja za dizajn dečije sobe.

Konkretno, kako bi prostor vašeg deteta imao pozitivnu energiju i kreativnost potrebno je da u njega unesete elemente od metala, jer metal je “magnet” za pozitivnu energiju, što više okruglih oblika, a što manje oštrih i nazubljenih predmeta i ukrasa, a što se boja tiče, trebalo bi da dominiraju bela i siva, sa blagim i samo u detaljima dodatim drugim bojama, poput pastelno plave, zelene ili žute.

(Stil.kurir.rs)