Iza osmeha slavne Merilin Monro krila se JEZIVA životna priča

Bila je oličenje glamura i seksepila, i skoro da nije bilo osobe koja nije želela da joj se približi i bude poput nje.


Američka filmska glumica Norma Džin Mortenson, poznatija kao Merlin Monro, preminula je 1962. godine. Njeno telo pronađeno je u stanu u Los Anđelesu, a kao zvanični uzrok smrti navedena je prevelika doza lekova koju je glumica navodno popila.

Uprkos glamuroznom životu na filmskom platnu, realnost koja ju je okruživala bila sasvim drugačija. Fatalna lepotica krila je tugu koja ju je pratila od rođenja.

Majku su joj još kad je bila dete smestili u duševnu bolnicu, zbog čega je Monro živela u čak 11 hraniteljskih porodica, a skoro godinu dana provela je u sirotištu u Los Anđelesu.


“Bila sam greška. Majka nije htela da me rodi. Mislim da me nikad nije želela”, izjavila je jednom prilikom glumica.

Bila je oličenje glamura i seksepila, i skoro da nije bilo osobe koja nije želela da joj se približi i bude poput nje.

Međutim, ovi detalji iz njenog života malo su poznati široj javnosti.

1. Haljina koju je nosila dok je na sebi svojstven način čestitala 45. rođendan američkom predsedniku Džonu Kenediju pevajući pesmu “Happy Birthday, Mr. President”, koštala je čak 1.267.500 dolara. Nijedna haljina do tada nije kupljena za toliko novca.

2. Iako je bila modna ikona, najlepše se osećala kada na sebi nije imala nijedan komad odeće. Obožavala je da bude naga, i konstantno se pred šminkerkama šetkala bez odeće na sebi.

Za prvu naslovnicu magazina “Plejboj” pozirala je 1953. godine, a za fotografisanje je dobila samo 50 dolara.

3. Veoma je volela da kuva, a ljudi koji su je poznavali govorili su da je bila dobra u tome.

4. Iako je ušla u istoriju zbog rečene “Dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, sama nije imala mnogo skupocenog nakita. Jedini dijamant, bio je onaj na prstenu koji joj je poklonio Džo Dimađio.

Nastavak na sledećoj strani…

( glossy/SKmagazin.rs )